skip to Main Content

Talentmanagement, de sleutel voor bedrijfsontwikkeling

Maak van je team een topteam!

Heb jij in jouw team de juiste mensen met de juiste capaciteiten op de juiste posities zitten? Gefeliciteerd! Jouw job is done! Je kunt lekker achterover leunen en genieten van je succes.
Kletskoek natuurlijk. Niets doen is achteruit hollen. Met talentmanagement kunnen de talenten in je team zich verder ontwikkelen. En jij ontwikkelt daarin mee. Ook dat is talentmanagement. Hoe zorg je ervoor dat jij en je team verder ontwikkelen? In dit blog vertellen we er meer over.

Teamontwikkeling

Goed draaiende teams zijn de stuwende kracht van een organisatie. Een bevlogen team kan echt het verschil maken! Maar hoe creëer je zo’n topteam? Dat vraagt om onderling vertrouwen en een helder inzicht in de teamdynamiek. Met het volgen van een talentmanagementopleiding krijg je de inzichten en tools die nodig zijn voor teamontwikkeling. Die tools en inzichten krijg je in zo’n opleiding uiteraard niet op een presenteerblaadje. Die moet je zelf ontdekken. Hoe doe je dat?

Talentmanagement en competentiemanagement

Talentmanagement is onlosmakelijk verbonden aan competentiemanagement. Vanuit de visie van de organisatie worden taken en verantwoordelijkheden vastgelegd in functies of rollen. Op basis hiervan wordt vastgesteld over welke competenties een medewerker dient te beschikken met het bijbehorende gewenste gedrag. Als dat vaststaat kunt je met talentontwikkeling beginnen.

Talent ontwikkelen van elk teamlid

Bij talentmanagement worden de persoonlijke (potentiële) talenten van elke individuele medewerker in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt het voorkeursgedrag en het ontwikkelpotentieel vastgesteld. Met de combinatie van competentie- en talentmanagement zorg je ervoor dat het voorkeursgedrag van de medewerker in lijn ligt met het door je organisatie gewenste gedrag.

Maak van je team een topteam

Een beproefde manier om talentmangement te kunnen toepassen is door middels van de TMA Teamanalyse. Hiermee krijgt je team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het bijbehorende voorkeursgedrag. Dit zorgt voor meer begrip en acceptatie van de verschillende karakters in de teams. Ook geeft de TMA Teamanalyse exact aan wat het team nodig heeft om optimaal te presteren. Dat geeft je als leidinggevende de succesformule om je team om te toveren tot een topteam! En dan weet je ook zeker dat achteroverleunen geen optie is.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

Back To Top
X