skip to Main Content

Teamleden presteren het beste als ze plezier hebben in het werk en als er onderling vertrouwen en waardering is. Het doel van HDLG Teamontwikkeling is het realiseren van gewenst gedrag met maximale rendement voor zowel de organisatie als het team. Ieder team is verschillend, heeft verschillende ambities en bezit unieke talenten. Daarom is de ontwikkeling van uw team altijd maatwerk. Hieronder staat een vaak door ons gehanteerde en succesvolle talentgerichte aanpak voor teamontwikkeling.

Teamontwikkeling bij HDLG

HDLG Talentmanagement voor Teams start met de intake waarin wordt kennisgemaakt en afgestemd wat de strategie, ambities en prioriteiten van het team zijn. Na de intake wordt eerst inzichtelijk gemaakt waar het talent van ieder individu ligt én wat de kracht van het team is. Op basis van dit inzicht én de ambities van je afdeling/organisatie wordt bepaald wat de beste ontwikkelstrategie is en op welke gewenste competenties het team zich gaat verbeteren. Door de competenties te concretiseren in het gewenste gedrag is duidelijk wat van iedereen verwacht wordt. In één of meerdere teamsessies worden de teamleden getraind in de ontwikkeling van het gewenste gedrag. Daarna volgt de fase van DOEN, de teamleden gaan aan de slag met het gewenste gedrag in de praktijk. Tijdens de evaluatie wordt de digitale 360-graden feedback ingezet om de verbetering in het gewenste gedrag te meten en inzichtelijk te maken in een rapport. De resultaten, het rapport en de borging worden uitgebreid besproken tijdens de evaluatie.

Uit verschillende onderzoeken (oa Center for Creative Leadership; 1996) is bekend dat het leereffect het grootst is door de ervaring in de praktijk. Tussentijds volgt de ‘pitstop’ door de leidinggevende. Tijdens de pitstop wordt gekeken of het team op koers ligt, wat nodig is om vast te houden en waar nodig te verbeteren. De leidinggevende krijgt van HDLG uiteraard handvatten en begeleiding voor het effectief inzetten van deze pitstop. Het resultaat van de pitstop is dat de ‘rondetijden’ worden verbeterd, dus nog beter DOEN in de praktijk. Tijdens de evaluatie wordt de digitale 360-graden feedback ingezet om de verbetering in het gewenste gedrag te meten en inzichtelijk te maken in een rapport. De resultaten, het rapport en de borging worden uitgebreid besproken tijdens de evaluatie.

Met deze aanpak heeft een salesteam bijvoorbeeld het gewenste klantgerichte en proactieve gedrag verbeterd en onder hun klanten gemeten dat dit ook echt is gebeurd. Een team van HR-adviseurs heeft met hun nieuwe initiatieven en creativiteit veel meer toegevoegde waarde naar de interne organisatie en was enthousiast over de positieve feedback van de interne klanten/collega’s. De samenwerking en communicatie van een MT-team verloopt nu veel effectiever waardoor de ambities van de organisatie sneller worden waargemaakt. Met de talentgerichte teamontwikkeling van HDLG breng je eenvoudig, snel en talentgericht het zichtbare gedrag van het team in het verlengde van de ambities van je afdeling of organisatie.

  • Product: Talentgerichte Teamontwikkeling
  • Tijdsinvestering: variabel
  • Financiële investering: al vanaf € 795,- excl. btw per persoon op basis van een team van 8 medewerkers

Betrouwbare & valide talentanalyses
Gecertificeerde HDLG-coaches
Gedrag van het team in lijn met de ambities van je organisatie
Training vanuit werkplezier en zichtbare gedragsverbetering
Teamsessies in onze Talentboerderij mogelijk
Rapportage met 360-graden evaluatie

Interesse in Teamontwikkeling en talentmanagement? Of wil je een vraag beantwoord hebben? Klik Hier!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X