skip to Main Content

HDLG implementeert strategisch talentmanagement bij organisaties die de talenten en kwaliteiten van hun medewerkers maximaal willen inzetten in het realiseren van hun strategie.

Het doel dat hiermee gerealiseerd wordt kan bestaan uit:

 • Duurzame inzetbaarheid en verlagen van het verzuim doordat mensen meer energie uit hun werk halen. Wanneer je werkt in een functie die goed aansluit bij je talenten en competenties geeft dit je energie en kom je tot de gewenste resultaten.
 • Talentontwikkeling – Wanneer je de talenten en het ontwikkelpotentieel van een medewerker inzichtelijk hebt, dan kun je gericht investeren in persoonlijke ontwikkeling. De geleerde kennis en vaardigheden passen bij het voorkeursgedrag van de medewerker waardoor het geleerde met plezier in de praktijk gebracht wordt. Je haalt significant meer rendement uit je investering in tijd en geld.
 • Strategische personeelsplanning – Zijn de juiste mensen aan boord om zowel nu als straks te kunnen voldoen aan hetgeen wat de organisatie van hen verwacht. Door de talenten en het ontwikkelpotentieel van je mensen inzichtelijk te maken, wordt inzichtelijk waar de witte vlekken zijn en kan zowel recruitment als learning & development gericht stappen ondernemen om toe te werken aan een goede allignment tussen mens en organisatie.
 • Medewerkersbetrokkenheid – De betrokkenheid van medewerkers blijft groot wanneer er een overlap is tussen wat een medewerker wil en kan en hetgeen wat van hen gevraagd wordt. Factoren die hier tevens een rol in spelen zijn; het team, de leidinggevende en de werkomgeving.
 • Performance management – Het continue verbeteren en innoveren door gebruik te maken van de aanwezige talenten en het bouwen van succesvolle teams. KPI’s vertalen naar strategieën en functies en binnen deze functies de vertaalslag te maken naar de persoonlijke talenten, competenties en het ontwikkelpotentieel. Door de talenten aan te spreken van de medewerkers en deze te benutten, om KPI’s te realiseren, worden de persoonlijke behoeften gekoppeld aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.
 • Inclusiviteit – Vooroordelen en aannames zijn de vijand van inclusiviteit. Door talenten, capaciteiten en ontwikkelpotentieel op een objectieve wijze in kaart te brengen voorkom je aannames en worden aanwezige paradigma’s doorbroken.
 • Wendbaarheid – Door een talentgericht functiehuis en -waardering kunnen medewerkers makkelijker ‘doen wat ze kunnen’ in plaats van ‘doen wat er gevraagd wordt’. Medewerkers die weten wat ze willen en kunnen nemen meer initiatief en spelen als vanzelf in op veranderende omstandigheden.

Het haalbare resultaat is:

 • 3-7% toename in klanttevredenheid
 • 9-16 procentpunt afname in verloop (in organisaties met laag verloop)
 • 10-19% toename in sales
 • 14-29% toename in winst
 • 15% toename in medewerkersbetrokkenheid

Hoe werkt het?

Bij de implementatie zijn de strategie en ambities van de organisatie het startpunt. Daarna wordt geanalyseerd en vastgesteld hoe de talenten van alle medewerkers en leidinggevenden het beste kunnen worden ingezet en ontwikkeld. De rode draad is het gewenste en noodzakelijke gedrag dat nodig is voor de realisatie van de strategie en ambities. In hoofdlijnen worden de volgende stappen doorlopen:

 1. In kaart brengen van de ambities en strategie van de organisatie
 2. Inventariseren van het aanwezige en gewenste talent en ontwikkelpotentieel
 3. Het aanwezige talent matchen met de ambities en strategie van de organisatie
 4. Talentgerichte aanpak aansluiten op de HR-cyclus
 5. HR team certificeren zodat zelfstandig met de talentmethode kan worden gewerkt
 6. Managers trainen in het talentgericht leidinggeven aan medewerkers en teams
 7. Individueel talent inzetten en ontwikkelen

De implementatie wordt door iedereen ervaren als plezierig en waardevol. Dit draagt structureel bij aan het realiseren van de strategie waarbij mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om hun talenten in te zetten en het beste uit zichzelf te halen. Dát is Strategisch Talentmanagement van Het Doen Laten Gebeuren. We leggen je graag uit wat de HDLG-aanpak voor jouw organisatie en je medewerkers kan betekenen. En waarom die aanpak werkt!

Tijdsinvestering: 1-2 jaar

Financiële investering: vanaf € 795,- excl. btw per medewerker

Betrouwbare & valide talentanalyses
Gecertificeerde en ervaren HDLG-coaches
Je strategie is leidend, je medewerkers maken het graag waar
 Positieve psychologie wordt toegepast en leidt tot betrokkenheid van een ieder
HR-analytics door talentmanagement portal
 HDLG is gecertificeerd partner van TMA en STYR functiewaardering en beloning
Borging in je HR-cyclus

Interesse in Strategisch Talentmanagement of een oriënterend gesprek? Klik hier.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X