skip to Main Content

HDLG is gespecialiseerd in het doen van metingen: assessments. Je wordt geholpen in het maken van de juiste keuze voor een kandidaat in jouw werving- en selectieproces, voor zowel nieuwe kandidaten (instroom) als ook medewerkers die doorgroeien (doorstroom). Je krijgt daarmee antwoord op vragen als:

 • Is mijn nieuwe directeur geschikt om het team door de komende organisatieverandering te begeleiden?
 • Is de nieuwe senior consultant in staat om nieuwe markten aan te boren?
 • Hoe weet ik of deze kandidaat naast kennis en kunde ook de juiste drijfveren heeft voor deze functie?
 • Hoe zou de fit zijn tussen het team en de nieuwe manager?
 • Hoe kan ik mijn MT de juiste tools geven om hun team optimaal aan te sturen?
 • Die medewerker heeft de kennis en de ervaring om door te groeien in een andere rol. Hoe weet ik of hij daarin gaat slagen?
 • Deze medewerker zit niet meer echt op z’n plek… Hoe weet ik waar hij wél tot z’n recht komt?

Door het gebruik van een betrouwbare en wetenschappelijke onderzoeksmethode wordt objectief en doelgericht informatie verzameld over de talenten, persoonskenmerken en verstandelijke capaciteiten van de kandidaat. Wij zetten daar de Talenten Motivatie Analyse (TMA) als onderliggend wetenschappelijk model voor in. We willen uiteraard ook het daadwerkelijke gedrag van de kandidaat inzichtelijk hebben. Weten hoe de kandidaat voldoet aan de gevraagde competenties. Hiervoor worden verschillende ‘instrumenten’ als gesprekssimulaties, schrijf- en analyseopdrachten en in-basket-opdrachten ingezet.

Aan de hand van de bevindingen van het onderzoek maken wij een rapportage. Hierin staan, naast het selectieadvies, ook zaken als kwaliteiten en aandachtspunten, gerichte onboarding- en ontwikkeladviezen, leer- en communicatievoorkeuren e.d.

Een assessment heeft een duidelijk voorspellend karakter over de match met leidinggevende, team en organisatie. Daarnaast geeft het beeld over het toekomstig functioneren van de kandidaat. Daarmee kun je een gerichte keuze maken of de kandidaat goed past op de rol of functie. Hiermee voorkom je een mismatch, vergroot je de slagkracht van je (nieuwe) medewerker en krijg je praktisch inzicht in de synergie binnen jouw teams. Door wetenschappelijk inzicht, met de focus op talent. De adviseurs en psychologen van HDLG werken volgens de richtlijnen van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Alle HDLG’ers zijn gecertificeerd TMA professional.

Kortom, wil jij antwoord op de vraag welke talenten van vandaag jou als organisatie verder helpen? Wil jij niet alleen ‘de juiste persoon op de juiste plek’ maar ook weten wat zijn/haar potentieel is en hoe je jouw mensen zo snel mogelijk kunt laten landen in jouw organisatie?

 • Product: Assessments
 • Tijdsinvestering: 4 tot 8 uur
 • Financiële investering: al vanaf € 995,- excl. btw

Betrouwbare & valide talentanalyses
Gecertificeerde HDLG-adviseurs en psychologen
Praktijksimulaties en capaciteitenanalyses op MBO, HBO & WO niveau
Overzichtelijke rapportages
Volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen

Klik hier voor meer informatie over Assesments.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X