skip to Main Content

Ons verhaal

Tien jaar geleden is HDLG opgericht door drie ondernemers met de overtuiging dat iedereen talent heeft en dit graag inzet om de ambities van organisaties waar te maken.

Aan organisaties de uitdaging om zicht te krijgen op de individuele talenten en deze in lijn te brengen met de strategie en doelstellingen van de organisatie. Dit vergt een goed inzicht in de individuele talenten van de medewerkers, een organisatie die ruimte geeft om deze talenten gericht in te zetten en te ontwikkelen en een eerlijke beloning & waardering. Dit noemen wij strategisch talentmanagement.

Onze missie: Iedereen een plezierige en succesvolle werkomgeving bieden om gezamenlijk een maximaal resultaat te bereiken.

HDLG is preferred partner van TMA Nederland BV en STYR BV.

Onze aanpak

 

Uit onderzoek van Gallup is het resultaat van het implementeren van Strategisch talentmanagement:

 • 10-19% toename in sales
 • 14-29% stijging van de winst
 • 3-7 % hogere klanttevredenheid
 • 9-15% meer medewerkersbetrokkenheid
 • 11-43% afname in personeelsverloop

De basis van de HDLG-aanpak om strategisch talentmanagement te implementeren is gebaseerd op onderstaand model.

De aanpak van HDLG bestaat uit de volgende stappen:

 • Richten
  • Vaststellen visie, strategie en doelstellingen van de organisatie
 • Inrichten
  • Organisatiedesign passend bij de ambities van de organisatie
  • Opzetten van een passend functiehuis
  • Functies/rollen beschrijven met een talentprofiel
  • Meten van de individuelen talenten en matchen met de functies/rollen
  • Plaatsen van de medewerkers in de functie/rol
  • Meten van het huidige en gewenste competentieniveau
 • Verrichten
  • Ontwikkelen talentgericht leiderschap
  • Ontwikkelen talentgericht samenwerken in teams
  • Talentgericht ontwikkelen van de medewerkers binnen hun huidige of toekomstige functie/rol

Afhankelijk van het vraagstuk van de organisatie worden alle of een deel van deze stappen samen met de klant gezet.

Ons team

Mareann van DraanenRene HersbachPaul JanmaatFrank de KlerkJan Pieter van LeeuwenFrits SlingerlandHans SwinkelsMarcel Konijn

Talentboerderij

De talentboerderij van HDLG is centraal gevestigd in de mooie omgeving van Soest in de provincie Utrecht. Soest staat bekend om zijn rustige en plattelandse uitstraling en de HDLG-boerderij past daar perfect tussen. Daarnaast is hij door zijn centrale ligging goed te bereiken voor deelnemers uit alle hoeken van Nederland, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De boerderij beschikt over meerdere ruimtes waarin getraind, gecoacht en vergaderd kan worden. En we hebben leuke buren. Want naast onze boerderij ligt de wijnboerderij waar gebruik van kan worden gemaakt. Bijvoorbeeld om het nuttige met het aangename te combineren en om na afloop te genieten van een uitgebreid wijn- en eetarrangement. Doordat de boerderij gelegen is in een mooie en groene omgeving word je echt even weggehaald uit de werksfeer en kan je ervoor kiezen om in de pauzes een mooie wandeling te maken.

De talentboerderij van HDLG

Partnerships

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. HDLG heeft verschillende partnerships om zowel elkaar te versterken als ook van elkaar te leren. En zo samen beter te worden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

TMA premium partner: TMA verbindt met de TMA Methode organisaties met medewerkers en helpt jaarlijks meer dan 200.000 mensen continue hun talenten, competenties en hun carrière te ontwikkelen. Door nieuwe inzichten te geven in talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. TMA is gebaseerd op Positieve Psychologie. En alle TMA Methode Kandidaat Rapporten zijn geschreven in een positieve, niet-oordelende, concrete en talentgerichte taal. Alle analyses zijn gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek. En combineren geavanceerde algoritmen om iedere medewerker inzicht te geven in 44 talenten en de leerbaarheid van 53 competenties. TMA als betrouwbare en valide talentmethode is een belangrijke basis voor onze Strategisch Talentmanagement aanpak. HDLG is al jaren TMA premium partner.

STYR implementatie partner: Organisaties kunnen effectiever en wendbaarder ingericht worden. Door mensen met het juiste probleemoplossend vermogen, drijfveren en talenten de juiste plek te geven. De STYR methode maakt hybride functiewaardering en belonen mogelijk. Door zowel de stoel (de functie) als ook de medewerker (mens met talenten en kwaliteiten) te hanteren. Daarnaast sluiten de STYR methode en de TMA methode perfect op elkaar aan. En dat scheelt tijd en geld tijdens de implementatie. De STYR methode is een mooie basis voor strategisch talentmanagement. Voor organisaties die nog geen functiehuis hebben. Of organisaties die worstelen met de starheid en het onderhoud van hun bestaande klassieke functiehuis en functieprofielen.

De KSF: De Klantenservice Federatie is een bruisende vereniging in een snel ontwikkelend vakgebied.
Op het gebied van dienstverlening en communicatie met klanten zijn er voortdurend veranderende behoeften van klanten, technologische ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving.  De positie van klantcontact in organisaties wordt mede daardoor elke dag belangrijker. De KSF behartigt de belangen van de leden en deelt kennis om samen verder te bouwen aan de ontwikkeling van het brede vakgebied.

NVSM: Bij veel organisaties is servicemanagement de kern van de bedrijfsvoering: ‘geen service, geen business’.
NVSM (Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement) speelt een belangrijke rol in het continue proces van professionalisering van het vakgebied. HDLG is sinds 2015 actief lid van de NVSM.

Nieuws

Contactgegevens

HDLG Groep B.V.
Peter van den Breemerweg 1c
(ingang aan de Hooiweg)
3768 MP Soest

035-533 8196
info@hdlg-groep.nl

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X