skip to Main Content

Ons verhaal

Negen jaar geleden is HDLG gestart door drie ondernemende trainers / adviseurs met de overtuiging dat iedereen talent heeft en dit graag inzet. Aan organisaties de uitdaging om zicht te krijgen op de individuele talenten en deze gericht in te zetten en te ontwikkelen om de strategie en doelstellingen te realiseren. Wanneer dit niet lukt ontstaat er een ongezond werkklimaat waarbij de betrokkenheid, het verzuim, en alles wat hieraan gerelateerd kan worden langzaam maar gestaag steeds meer onderdruk komt te staan. Wij hebben de ervaring dat je door de persoonlijke talenten te meten, gericht in te zetten en door te ontwikkelen je gezamenlijk met plezier en positieve energie zowel de bedrijfsdoelstellingen als de persoonlijke doelstellingen kunt realiseren of overtreffen.  Dit is vandaag nog steeds onze missie en zal dit ook blijven zolang we samen met onze klanten iedereen een plezierige en succesvolle werkomgeving kunnen bieden.

Iedereen binnen de organisatie ervaart dat hij/zij onderdeel is van de oplossing en werkt met plezier mee aan de te behalen resultaten. Met als gevolg: een hogere medewerkers- en klanttevredenheid, lager verloop en verzuim, meer omzet en winst.

Het team van HDLG-professionals staat voor je klaar om samen de talentgerichte aanpak integraal te implementeren binnen je team of organisatie.

HDLG = Strategisch talentmanagement: Meten – Ontwikkelen – Inzetten

 Onze aanpak

Wat uw ambitie ook is, uw mensen moeten het waarmaken. HDLG brengt het talent binnen uw organisatie in kaart, helpt het beter en effectiever in te zetten en ontwikkelt het. Een groot deel van de investering in training en opleiding om een gedragsverandering te realiseren rendeert echter niet. Onderzoek wijst uit dat een duurzame gedragsverandering alleen haalbaar is, wanneer de volgende vier factoren inzet vormen van de aanpak.

 

 

 

 

 

 

 

Vier bepalende factoren voor een structurele gedragsverandering.

  • Ambitie – Zijn de verwachtingen helder? Voelt iedereen zich betrokken?
  • Omgeving – Worden uw mensen uitgedaagd om het gewenste gedrag te tonen?
  • Talenten – Passen de talenten van uw mensen bij de rol/functie en uw bedrijfscultuur?
  • Competenties – Beschikken uw mensen over de vereiste competenties of zijn deze makkelijk te ontwikkelen?

Met de talentmanagementaanpak van HDLG brengt u de ambities van uw organisatie in lijn met wat uw mensen graag willen en goed kunnen. Het resultaat hiervan is:
10-19% toename in sales
14-29% stijging van de winst
3-7 % hogere klanttevredenheid
9-15% meer medewerkersbetrokkenheid
11-43% afname in personeelsverloop

Op basis van de match tussen het voorkeursgedrag van uw mensen met de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden in relatie tot uw bedrijfscultuur wordt de ontwikkelbaarheid van de betreffende competenties gemeten en in kaart gebracht. Een concreet plan volgt om individueel talent in te zetten om uw ambities te realiseren. Vanuit het talentgerichte ontwikkeltraject worden training- en interventiesessies door uw mensen als plezierig en waardevol ervaren. Dit draagt structureel bij aan een cultuur, waarin uw mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om de betere versie van zichzelf te willen creëren. Doen geeft resultaat. Doen geeft inzicht om het de volgende keer slimmer te doen. Dát is Het Doen Laten Gebeuren.

Wil je Het Doen Laten Gebeuren? HDLG helpt je graag met je talentgerichte aanpak.

Ons team

Mareann van DraanenRene HersbachPaul JanmaatFrank de KlerkIvanka KramerJan Pieter van LeeuwenErnst SchorfhaarFrits SlingerlandHans SwinkelsMarcel KonijnSandra van de Pol

Talentboerderij

De talentboerderij van HDLG is centraal gevestigd in de mooie omgeving van Soest in de provincie Utrecht. Soest staat bekend om zijn rustige en plattelandse uitstraling en de HDLG-boerderij past daar perfect tussen. Daarnaast is hij door zijn centrale ligging goed te bereiken voor deelnemers uit alle hoeken van Nederland, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De boerderij beschikt over meerdere ruimtes waarin getraind, gecoacht en vergaderd kan worden. En we hebben leuke buren. Want naast onze boerderij ligt de wijnboerderij waar gebruik van kan worden gemaakt. Bijvoorbeeld om het nuttige met het aangename te combineren en om na afloop te genieten van een uitgebreid wijn- en eetarrangement. Doordat de boerderij gelegen is in een mooie en groene omgeving word je echt even weggehaald uit de werksfeer en kan je ervoor kiezen om in de pauzes een mooie wandeling te maken.

De talentboerderij van HDLG

Partnerships

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. HDLG heeft verschillende partnerships om zowel elkaar te versterken als ook van elkaar te leren. En zo samen beter te worden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

TMA premium partner: TMA verbindt met de TMA Methode organisaties met medewerkers en helpt jaarlijks meer dan 200.000 mensen continue hun talenten, competenties en hun carrière te ontwikkelen. Door nieuwe inzichten te geven in talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. TMA is gebaseerd op Positieve Psychologie. En alle TMA Methode Kandidaat Rapporten zijn geschreven in een positieve, niet-oordelende, concrete en talentgerichte taal. Alle analyses zijn gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek. En combineren geavanceerde algoritmen om iedere medewerker inzicht te geven in 44 talenten en de leerbaarheid van 53 competenties. TMA als betrouwbare en valide talentmethode is een belangrijke basis voor onze Strategisch Talentmanagement aanpak. HDLG is al jaren TMA premium partner.

STYR implementatie partner: Organisaties kunnen effectiever en wendbaarder ingericht worden. Door mensen met het juiste probleemoplossend vermogen, drijfveren en talenten de juiste plek te geven. De STYR methode maakt hybride functiewaardering en belonen mogelijk. Door zowel de stoel (de functie) als ook de medewerker (mens met talenten en kwaliteiten) te hanteren. Daarnaast sluiten de STYR methode en de TMA methode perfect op elkaar aan. En dat scheelt tijd en geld tijdens de implementatie. De STYR methode is een mooie basis voor strategisch talentmanagement. Voor organisaties die nog geen functiehuis hebben. Of organisaties die worstelen met de starheid en het onderhoud van hun bestaande klassieke functiehuis en functieprofielen.

De KSF: De Klantenservice Federatie is een bruisende vereniging in een snel ontwikkelend vakgebied.
Op het gebied van dienstverlening en communicatie met klanten zijn er voortdurend veranderende behoeften van klanten, technologische ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving.  De positie van klantcontact in organisaties wordt mede daardoor elke dag belangrijker. De KSF behartigt de belangen van de leden en deelt kennis om samen verder te bouwen aan de ontwikkeling van het brede vakgebied.

NVSM: Bij veel organisaties is servicemanagement de kern van de bedrijfsvoering: ‘geen service, geen business’.
NVSM (Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement) speelt een belangrijke rol in het continue proces van professionalisering van het vakgebied. HDLG is sinds 2015 actief lid van de NVSM.

Nieuws

Contactgegevens

HDLG Groep B.V.
Peter van den Breemerweg 1c
(ingang aan de Hooiweg)
3768 MP Soest

035-533 8196
info@hdlg-groep.nl

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X