skip to Main Content

Succession planning

Elke organisatie verliest wel eens goede mensen door persoonlijke of professionele redenen. Succession planning is dus belangrijk om te zorgen dat het bedrijf goed gepositioneerd blijft om ook in de toekomst successen te boeken.

Het is vaak duur en tijdrovend om essentiële vacatures te vervullen. Werkgevers kunnen zich hierop voorbereiden door een proces voor succession planning te implementeren. Zo minimaliseer je de impact van het verlies van een sleutelpersoon.

Identificeer potentiële leiders

Door op een zo objectief mogelijke manier medewerkers met veel potentie te identificeren en talentgericht te ontwikkelen zijn er altijd mensen in de organisatie met de juiste kennis, vaardigheden en ervaring beschikbaar om in een sleutelrol te stappen als deze beschikbaar komt.

Dit helpt werkgevers om effectiever te reageren op veranderingen en om de continuïteit van je leiderschap te waarborgen. Het is ook een vruchtbaar proces voor het erkennen, ontwikkelen en behouden van toptalent.

HDLG aanpak

 1. Analyseren cruciale posities met bijbehorende kennis en vaardigheden gericht in relatie tot de toekomstige groei
 2. Identificeren van potentiele leiders en/of schaarse topprofessionals aan de hand van drijfveren, talenten en ontwikkelpotentieel
 3. Matchen van de potentiele leiders en/of schaarse topprofessionals met de cruciale posities volgens het 3 x 3 principe
 4. Opstellen loopbaanpad(en), uitvoeren GAP-analyse, opstellen ontwikkelplan
 5. Performance management aan de hand van 360 feedback en groeimonitor.

Belangrijke succesfactoren

 • Allignment met de bedrijfsstrategie
 • Vanuit de top gezien worden als kritische succesfactor
 • Gezamenlijke ambitie waarbij zowel HR als directieleden verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de nieuwe leiders en schaarse topprofessionas
 • Koppelen aan bestaande HR-processen van werving, learning & development, performance management en waardering
 • Faciliteren van talentgerichte ontwikkelinterventies waaronder training, coaching, mentoring en speciale opdrachten. Met een focus op soft skills aangezien deze steeds belangrijker worden naargelang werknemers hogere posities op de carrièreladder innemen.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X