skip to Main Content

Talent ontwikkelen in je bedrijf

Je werkt in je bedrijf natuurlijk met de beste mensen op de juiste plekken. Dat is de garantie voor het beste resultaat. Maar je wilt je resultaten uiteraard graag verbeteren. Met talentmanagement kunnen de talenten in je organisatie zich verder ontwikkelen. Bij HDLG zijn wij ervan overtuigd dat het ontwikkelen van mensen en organisaties het meest succesvol is wanneer je als organisatie de combinatie maakt tussen talent- en competentiemanagement. De gecertificeerde coaches van HDLG laten je strategie werken door al het aanwezige talent in je organisatie inzichtelijk te maken en hen slim in te zetten. Of het nu gaat om een persoonlijke of een bedrijfsbrede ambitie. Samen met HDLG realiseer je met plezier een maximaal resultaat. Met de talentmanagement opleiding van HDLG zet je met je organisatie belangrijke stappen in je bedrijfsontwikkeling. Je volgt de talentmanagement opleiding in ons eigen trainingscentrum of op (een door jezelf gekozen) locatie.

Voor wie werkt HDLG?

Bij HDLG hebben wij een duidelijke missie en visie. Wij willen bedrijven succesvoller laten werken door het realiseren van de gewenste gedragsverandering. Dat doen wij door iedereen met plezier te laten werken en door het maximale te halen uit ieder individueel talent. Wij werken voor bedrijven uit alle markten en alle branches. De verschillende sectoren en branches hebben allemaal hun eigen vraagstukken en vragen vaak om sector-gerelateerde oplossingen. Onze branchegerichte aanpak richt zich onder meer op:

  • Transport & Logistiek
  • Bouw & Installatietechniek
  • Zorg
  • Retail
  • Klant Contact Centers

Branche-eigen vraagstukken en oplossingen werken vaak inspirerend binnen één en dezelfde branche. Toch zijn bedrijfsvraagstukken vaak brancheoverstijgend. Van deze kruisbestuivingen tussen de branches waarvoor wij werken, maken wij uiteraard gebruik. Daar kan elke organisatie van meeprofiteren!

Resultaatgerichte maatwerk programma’s

Onze resultaatgerichte maatwerkprogramma’s zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je bedrijf, maar vooral ook voor de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers. Door ze de mogelijkheden te geven om zich te ontwikkelen, vergroot je de binding van je individuele talenten met je organisatie.

Met andere woorden: talentmanagement en talentontwikkeling in je organisatie staat synoniem voor betrokkenheid vergroten, persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en daarmee bedrijfsontwikkeling. Daar is maatwerk voor nodig. Maatwerk op het gebied van competentiemanagement en talentmanagement. Omdat die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De combinatie van actie, plezier en een wetenschappelijk instrumentarium maakt de aanpak van HDLG uniek. Met de ondernemende en gecertificeerde coaches van HDLG bieden wij voor zowel corporate organisaties als het MKB resultaatgerichte maatwerk programma’s op het gebied van competentiemanagement, talentmanagement, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Competentiemanagement

Talentmanagement is ook competentiemanagement. Vanuit de visie van de organisatie worden taken en verantwoordelijkheden vastgelegd in functies of rollen. Op basis hiervan wordt vastgesteld over welke competenties een medewerker dient te beschikken met het bijbehorende gewenste gedrag.

Talentmanagement

Bij talentmanagement worden de persoonlijke (potentiële) talenten van elke individuele medewerker in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt het voorkeursgedrag en het ontwikkelpotentieel vastgesteld. Met de combinatie van competentie- en talentmanagement zorg je ervoor dat het voorkeursgedrag van de medewerker in lijn ligt met het door je organisatie gewenste gedrag.

Trainings_blok

Teamontwikkeling

Goed draaiende teams zijn de stuwende kracht van een organisatie. Een bevlogen team kan echt het verschil maken! Maar hoe creëer je een topteam?

Dat vraagt om onderling vertrouwen en een helder inzicht in de teamdynamiek. In onze talentmanagement opleiding krijg je de inzichten en tools die nodig zijn voor teamontwikkeling. Die tools en inzichten geven we niet op een presenteerblaadje. Die laten we je zelf ontdekken. Dat doen we onder andere met de TMA Teamanalyse. Hiermee krijgt je team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het bijbehorende voorkeursgedrag. Dit zorgt voor meer begrip en acceptatie van de verschillende karakters in de teams. Ook geeft de TMA Teamanalyse exact aan wat het team nodig heeft om optimaal te presteren. Dat geeft je als leidinggevende de succesformule om je team om te toveren tot een topteam!

Persoonlijke ontwikkeling

Om teams zich beter te laten ontwikkelen is het belangrijk dat de individuele teamleden hun talenten (beter) ontwikkelen. HDLG leert iedereen het maximale uit zichzelf te halen aan de hand van een overzichtelijk stappenschema. Die stappen zijn gericht op wat iemand wil bereiken op basis van zijn of haar talenten, wat de mogelijkheden hiermee zijn en wat je moet doen om je doel te bereiken. Tijdens de talentontwikkeling opleiding worden competenties ontwikkeld en meetbare stappen vooruit gezet.

Volg nu onze talentmanagement opleiding om betrokkenheid te verhogen

Ben je benieuwd naar wat HDLG met talentmanagement voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan voor meer informatie snel contact op met HDLG-groep voor een toelichting en advies via telefoonnummer 035 533 81 96. Een e-mail sturen kan ook naar info@hdlg-groep.nl. Wij vertellen je graag meer over hoe je met talentmanagement en de talentmanagement opleiding van HDLG je bedrijfsresultaat verbetert en de betrokkenheid van je werknemers verhoogd. Vele bedrijven gingen je op succesvolle wijze voor!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

Back To Top
X