skip to Main Content

Leiderschapsontwikkeling, wat houdt dit in?

Leiderschapsontwikkeling, een stap vooruit

Wist u dat wij bij HDLG ook leiderschapsontwikkeling aanbieden? Misschien weet u nog niet goed wat dit inhoudt, of heeft u hier al enige kennis over. Vandaag de dag maakt men meer onderscheid tussen leiden en managen, wat geheel terecht is. Een leider behoort namelijk over andere kwaliteiten te beschikken dan de manager. Welke talenten er benodigd zijn en in welke mate, hangt geheel af van de context van de organisatie.

Wat is een leider?

Voordat wij het gaan hebben over leiderschapsontwikkeling, zullen wij eerst vaststellen wat een leider precies is. Een leider is een persoon met visie, welke uitdagende en inspirerende doelen heeft. De leider kan vragen omtrent waarom bepaalde stappen genomen worden onderbouwd beantwoorden. Ook kan een leider de juiste mensen om zich heen verzamelen. Dit zijn veelal niet mensen die op hem of haar lijken, maar personen met een ander karakter, andere talenten of diverse drijfveren. Zo ontstaat een divers team. De leider zorgt ervoor dat het team continu competenties kan ontwikkelen. Ook zorgt de leider voor een stimulerende en veilige werkomgeving, waar ieder zich gehoord voelt. Is er sprake van ongewenst gedrag, dan zal de leider het goede voorbeeld tonen. Een ware leider kan tegen kritiek, is bereid om in de spiegel te blijven kijken en ontwikkelt zichzelf continu.

Leiderschapsontwikkeling bij HDLG

HDLG biedt talentgerichte leiderschapsontwikkeling aan. Binnen een intake maken wij kennis met u en inventariseren wij uw wensen en ambities. Om uw huidige talentenprofiel inzichtelijk te krijgen, zal deze worden gemeten met onze unieke TMA-Talentenanalyse. Zo krijgt u ook inzicht in de ontwikkelbaarheid van maar liefst 53 competenties. De te ontwikkelen competenties en het gedrag hierbij worden samen met u in lijn gebracht met de strategie en ambities van uw bedrijf of organisatie. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op, waarin we diverse vormen van ontwikkeling en begeleiding vastleggen. Hierbij kunt u denken aan inzicht en kennisverrijking, praktijksimulaties (met of zonder video-opname), coaching on the job of een spiegelsessie waarbij u in de spiegel leert kijken. Leiderschapsontwikkeling levert u enkel iets op indien het gewenste gedrag ook voor de omgeving zichtbaar wordt, bijv. bij uw team of uw klanten. Door in de praktijk aan de slag te gaan, maakt u de competenties en het gewenste gedrag zichtbaar. Zodoende krijgt u inzicht in het resultaat van de leiderschapsontwikkeling. Wij kunnen de evaluatie middels een 360-graden feedback methode laten verlopen. Zo wordt duidelijk hoe uw collega’s of klanten uw nieuwe leiderschapscompetenties hebben ervaren. Alle resultaten, alsmede het rapport en de borging, komen binnen de evaluatie aan bod.

Interesse in leiderschapsontwikkeling? Kies voor HDLG

Heeft u interesse in leiderschapsontwikkeling en wilt u met HDLG aan de slag om uw competenties en leiderschap te ontwikkelen? Al velen zijn u voorgegaan en hebben mooie resultaten geboekt met onze leiderschapsontwikkeling. Wilt u meer informatie over onze werkwijze en tarieven? Bel vandaag nog naar: 035-5338196 of mail naar: info@hdlg-groep.nl.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X