skip to Main Content

Leiderschapsontwikkeling met HDLG

Iedereen kan een goede leider worden, maar leiderschapskwaliteiten moet je dan wel ontwikkelen. Dat is nog geen eenvoudige taak, want wat houden deze kwaliteiten eigenlijk precies in? Betekent het alleen dat je goed moet zijn in het coördineren van projecten, of komen er ook andere factoren bij kijken waar een leidinggevende zich in moet verdiepen? Met een training leiderschapsontwikkeling van HDLG ontdek je alle kwaliteiten waar een sterke leider over moet beschikken, en hoe je deze in je functie kunt betrekken. Ben je benieuwd naar de trainingen van HDLG en wil je graag meer weten?

Trainingen van HDLG

Bij HDLG weten we dat het ontwikkelen van mensen en organisaties het meest succesvol is als talent- en competentiemanagement gecombineerd worden. Het is bewezen dat mensen het beste werken wanneer zij hun talenten en kwaliteiten effectief toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Als leidinggevende is het jouw taak om de kwaliteiten van je medewerkers in kaart te brengen, en ze zo te positioneren binnen het bedrijf dat ze deze ook daadwerkelijk kunnen gebruiken. HDLG biedt trainingen door gecertificeerde coaches over een groot aantal onderwerpen die de competenties en talenten van jou en je personeel ten goede komen. Zo geven wij onder andere trainingen in:

  • ondernemerschap
  • presenteren
  • stressbestendigheid
  • samenwerken in een team
  • conflicthantering

Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor trainingen om je leiderschap te ontwikkelen. De trainingen kunnen plaatsvinden op een locatie die jou voorkeur heeft, maar we nodigen je ook van harte uit op onze eigen trainingslocatie.

Effectief leidinggeven

Als leidinggevende is het je concrete doel natuurlijk om plannen te realiseren. Worden deze plannen effectief uitgevoerd, dan wordt dat gezien als een teken van goed leiderschap. Je zult een flink aantal vaardigheden in huis moeten hebben om dit waar te maken, maar het is zeker mogelijk om goed leiderschap te ontwikkelen. Met een training leiderschapsontwikkeling van HDLG leer je onder andere:

  • duidelijk te maken aan je medewerkers wat er van hun verwacht wordt
  • anderen aan te spreken op hun resultaten en functioneren
  • mensen te motiveren om bepaalde doelen te halen
  • het gewenste gedrag op de werkvloer te stimuleren
  • de talenten van je medewerkers in te schatten en te benutten

Leidinggeven aan een team

Werken jouw medewerkers veel samen in teams? Tijdens de leiderschapsontwikkeling is het dan belangrijk om te focussen op groepsgericht leidinggeven. Dit is namelijk weer een heel andere kunst. Je moet niet alleen in staat zijn om de talenten van individuele teamleden te herkennen en toe te passen, maar ook om in te schatten hoe deze het beste samen kunnen werken. Bovendien ben jij ook verantwoordelijk voor de samenwerkingsverbanden tussen de collega’s. Wil je als teamleider je leiderschap ontwikkelen? Onze ervaren coaches helpen je graag om dit te bereiken.

Organisatieontwikkeling

Toekomstproof als leidinggevende

In je bedrijf veranderen er ongetwijfeld constant dingen. Ook in het team waarvan jij leidinggevende bent. Wanneer er bijvoorbeeld veel nieuwe mensen aangenomen worden, krijg je te maken met grote diversiteit. Jong en oud, net afgestudeerd of met jarenlange ervaring. Als leidinggevende moet jij iedereen even goed kunnen motiveren, en met alle behoeftes rekening houden. Of wat dacht je van de digitalisering die in ontzettend veel bedrijven plaatsvindt? Hierdoor ontstaat er een gloednieuwe manier van communiceren. Wil jij ook leiderschap ontwikkelen, zodat je met al deze nieuwe ontwikkelingen om kunt gaan? Dan ben je bij HDLG aan het juiste adres.

Durf beslissingen te nemen

Tijdens de leiderschapsontwikkeling is het tevens belangrijk om aandacht te besteden aan het nemen van beslissingen. Dit is namelijk een van je taken als leidinggevende. Veel mensen hebben hier echter moeite mee. Kort en bondig je mening formuleren, standpunten helder communiceren, knopen doorhakken en beslissingen nemen die er echt toe doen zijn allemaal kwaliteiten waar aan gewerkt moet worden wanneer jij je leiderschap wilt ontwikkelen.

Leiderschap ontwikkelen als coach

Niet alleen wanneer je actief bent als leidinggevende binnen je bedrijf streef je naar leiderschapsontwikkeling, maar ook wanneer je coach bent van een individu. Een coach moet in staat zijn om de tips, aanwijzingen en deskundig advies te geven met als doel om de prestaties van anderen te verbeteren en kwaliteiten te herkennen en deze te benutten. Anderen effectief begeleiden en motiveren is natuurlijk ook belangrijk voor een coach. HDLG maakt het mogelijk om leiderschap te ontwikkelen met een training coachen.

Neem contact op

Wil je meer te weten komen over de trainingen leiderschapsontwikkeling van HDLG, of andere trainingen die jouw bedrijf kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met onze ervaren specialisten. Wij helpen je graag verder door informatie te verstrekken en advies te geven. Je kunt ons telefonisch bereiken via 035-5338196. Heb je een specifiek vraagstuk dat je graag zou willen behandelen in een training? Mail het naar info@hdlg-groep.nl. Een specialist van HDLG stuurt je dan advies, en een aanbeveling voor een specifieke training. Je leiderschap ontwikkelen doe je met de trainingen van HDLG!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X