skip to Main Content

Interimmanagement: wat is het en wat een interimmanager voor jou betekent

Alles over interimmanagement

Binnen ieder bedrijf zijn er wel eens momenten dat je behoefte hebt aan wat extra kennis en kunde van een professional. Wanneer dat het geval is, schakel je een interimmanager in. Dit zijn personen die gespecialiseerd zijn in het leiden en beheren van een organisatie of een team binnen de organisatie tijdens een overgangsperiode. De interimmanagers van HDLG zijn expert op dit gebied. Wij vertellen je graag meer over interimmanagement, en wanneer je zo’n specialist inzet.

Wat is interimmanagement?

Interimmanagement wordt gedefinieerd als ‘de snelle voorziening van senior executives om verandering en transitie te beheren’. Dat wil zeggen, de interimmanager gaat aan de slag in een periode waarin het bedrijf grote veranderingen doormaakt. Over het algemeen blijft de manager zo’n 3 tot 9 maanden in zijn positie. Deze managers hebben ontzettend veel kennis, en hoeven niet ingewerkt te worden. Ze hebben de juiste ervaring om een cruciale strategie te implementeren, een managementkloof te dichten of een verandering in goede banen te leiden. Een interimmanager gaat nooit voor vast aan de slag, maar alleen wanneer het gaat om een tijdelijke functie, of wanneer het bedrijf geen geschikte vaste kandidaat kan vinden.

Zo gaat een interimmanager te werk

Een interimmanager gaat dus aan de slag in tijden van verandering. Er zijn twee manieren waarop een interimmanager aangenomen kan worden. In sommige gevallen gaan ze zelfstandig aan de slag. Dit is niet het geval wanneer je een interimmanager van HDLG inschakelt. Die werkt namelijk voor ons, het managementbedrijf. In sommige gevallen gaat de manager in een open positie aan de slag, maar vaak wordt er ook speciaal voor de interimmanager een nieuwe positie gecreëerd, die nadat de interimmanager weggaat verdwijnt, of de positie wordt voor vast geïmplementeerd, en er wordt naar een vaste vervanger gezocht.

Wat een interimmanager toevoegt

Een interimmanager heeft heel veel toegevoegde waarde voor een bedrijf. Denk hierbij onder andere aan snelheid (de manager kan al binnen enkele weken, en soms zelfs binnen een aantal dagen aan de slag zonder dat hij of zij ingewerkt hoeft te worden), kennis (ze zijn vaak overgekwalificeerd voor een bepaalde functie die ze binnen jouw bedrijf gaan vervullen), objectiviteit (ze zijn niet betrokken bij de interne cultuur van het bedrijf, wat betekent dat ze een nieuwe visie hebben) en professionaliteit (van een interimmanager mag je verwachten dat hij of zij uiterst professioneel aan de slag gaat).

De specialisten van HDLG

Gaat jouw bedrijf door een periode van verandering, en kun je de hulp van een specialist wel gebruiken? Schakel dan een interimmanager van HDLG in! Hij of zij gaat graag binnen jouw bedrijf aan de slag. Laat een bericht achter via het contactformulier, bel 035-5338196 of stuur een mail naar info@hdlg-groep.nl. HDLG helpt je graag met interimmanagement!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X