skip to Main Content

3 redenen om een ideaalprofiel op te stellen voor een openstaande vacature

Vind de ideale nieuwe medewerker

Ben je op zoek naar een nieuwe medewerker voor een bepaalde functie binnen je bedrijf? Dan wil je natuurlijk de persoon vinden die perfect binnen je organisatie past. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral wanneer je niet 100% weet waarnaar je op zoek bent. Het opstellen van een ideaalprofiel helpt je hierbij. HDLG vertelt graag meer over wat het ideaalprofiel is, wat 3 redenen zijn om het op te stellen wanneer je een openstaande vacature hebt, en hoe wij aan de slag gaan met het maken van het Talent Ideaalprofiel.

Wat is een ideaalprofiel?

De naam ‘ideaalprofiel’ zegt eigenlijk al precies wat het is. Het is de beschrijving (het profiel) van de persoon die perfect (ideaal) is voor de functie. Dit profiel is vervolgens de basis voor de zoektocht naar de juiste persoon tijdens het werving en selectieproces. HDLG maakt dit ideaalprofiel voor je bedrijf. Dat doen we op basis van de medewerkers die het beste presteren. Jij selecteert 10 toppers die voor jou de ideale medewerker zijn. Wij voeren een TMA-talentanalyse uit. De talentprofielen worden geanalyseerd op de talenten die de toppers gemeen hebben. Dit vormt de basis voor het ideaalprofiel. Er zijn drie manieren waarop dit ideaalprofiel helpt bij het werving en selectieproces:

1. Weet wat je zoekt

Wanneer je een ideaalprofiel opgesteld hebt, weet je precies waarnaar je op zoek bent in een werknemer. Het geeft het werving en selectieproces richting. Aan de hand van een analyse wordt gekeken of de kandidaat aan het profiel voldoet. Door de werving en selectie zo aan te pakken, ga je veel gerichter aan het werk. Zo bespaar je dus tijd en geld. Je kunt het profiel tevens gebruiken als een basis voor de vacaturetekst.

2. Iedereen op de hoogte

Wat de ene persoon een goede eigenschap vindt, is voor de ander een punt van ontwikkeling. De personen die binnen een bedrijf verantwoordelijk zijn voor de werving en selectie, letten vaak op verschillende punten, en zijn daarom niet op elkaar afgestemd als het gaat om de eigenschappen waarnaar ze op zoek zijn. Door het opstellen van een ideaalprofiel weet iedereen die betrokken is bij het werving en selectieproces dus waar ze naar op zoek zijn. Ook is het makkelijker om een kandidaat te beoordelen.

3. Punten om te ontwikkelen

Zoals gezegd stelt HDLG het ideaalprofiel op op basis van de 10 toppers binnen je organisatie. Maar deze toppers werken waarschijnlijk al een behoorlijke periode binnen je bedrijf, en ze zullen zich in die tijd vast ontwikkeld hebben. Het vinden van de kandidaat die perfect binnen het profiel past, is nagenoeg onmogelijk. Het is niet voor niets een ideaal. Het profiel helpt echter wel met vast te stellen wat de ontwikkelingspunten van de kandidaat precies zijn.

Talent Ideaalprofiel door HDLG

Kortom, genoeg redenen dus om een ideaalprofiel te maken wanneer je op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Laat HDLG een Talent Ideaalprofiel opstellen op basis van je top medewerkers. Neem contact op via het formulier hier op de site, bel 035-5338196 of stuur een mail naar info@hdlg-groep.nl, en we bespreken samen wat HDLG het ideaalprofiel voor jouw bedrijf op gaat stellen.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X