skip to Main Content

De implementatie van een nieuwe strategie

Wil je binnen je bedrijf beginnen met de implementatie van een nieuwe strategie? Dat is een flinke klus. Niet alleen voor jou, maar ook voor de medewerkers van je bedrijf. Schakel daarom de hulp in van HDLG. Wij bieden trainingen van ervaren en gecertificeerde coaches op onze eigen trainingslocatie. Wij geven trainingen die onder andere het teamverband versterken, de kwaliteiten van je medewerkers in kaart brengen en je leren effectief leiding te geven. Wil je meer weten over de mogelijkheden van HDLG bij een nieuwe strategie implementatie? Lees dan verder of neem meteen contact op met een van onze specialisten.

Visie van HDLG

HDLG heeft een duidelijke missie en visie: bedrijven succesvoller laten werken door gedragsverandering te stimuleren. Wanneer je van plan bent om een nieuwe strategie te implementeren is dit essentieel. Wij werken met bedrijven uit een groot aantal verschillende markten en branches. Deze sectoren hebben elk natuurlijk een eigen aanpak, maar het komt ook vaak voor dat de implementatie binnen de ene branche ook ontzettend goed werkt bij de andere. Een coach met veel ervaring kan dus voor een eye opener zorgen voor de nieuwe strategie implementatie. Een aantal voorbeelden van de markten waarop wij ons richten zijn:

 • Transport & Logistiek
 • Bouw & Installatietechniek
 • Zorg
 • Retail
 • Klant Contact Centers

Gedragsverandering bij een nieuwe strategie

HDLG biedt trainingen die medewerkers helpen bij de implementatie van een nieuwe strategie. Dit doen we aan de hand van vijf factoren die tot de gewenste gedragsverandering en resultaten leiden:

 • Visie en strategie: wat is de nieuwe strategie die je wilt implementeren?
 • Gewenst gedrag: welke talenten zijn nodig om de strategie succesvol uit te voeren?
 • Omgeving: word ik door mijn omgeving verleid tot gedrag dat past binnen de strategie?
 • Competenties: word ik ondersteund om het gewenste gedrag succesvol in de praktijk te brengen?
 • Talenten: Over welke talenten beschikt de organisatie al en hoe passen deze in de nieuwe strategie?

Deze vraagstukken vormen de basis van de training. Samen wordt vervolgens geïdentificeerd welke gedragsverandering nodig is om tot de gewenste resultaten te komen.

Rol van sterk leiderschap

Wanneer een nieuwe strategie implementatie plaatsvindt mag je de rol van een sterk leiderschap niet onderschatten. De belangrijkste taak van een leidinggevende is immers het beïnvloeden van anderen om plannen te realiseren. Je moet in staat zijn medewerkers te motiveren en duidelijk richting te geven in een periode wanneer veranderingen doorgevoerd worden, wat nooit makkelijk is. Met een training leiderschap van HDLG leer je onder andere:

 • Duidelijk te maken welke resultaten je verwacht van je medewerkers
 • Anderen aan te spreken op de manier waarop zij functioneren en de resultaten die ze behalen
 • Medewerkers te motiveren
 • Voor een omgeving te zorgen die de nieuwe geïmplementeerde strategie stimuleert
 • Aanwezige talenten herkennen en deze goed te benutten

De kunst van het talentgericht leidinggeven

Creatieve strategie implementatie

Ben je van plan om een nieuwe strategie te implementeren maar weet je niet hoe die strategie er precies uit moet zien? Dan heb je een goede dosis creativiteit nodig. De beste ideeën komen vaak uit een onverwachte hoek. Neem daarom eens, samen met je medewerkers, deel aan een training creativiteit. Hier vertellen wij je hoe je kunt experimenteren met nieuwe mogelijkheden en werkwijzen en hoe je de waarde van ideeën van anderen kunt erkennen. We geven je de mogelijkheid om bestaande structuren en werkwijzen los te laten en “out of the box” te denken.

Goede planning zonder stress

Creativiteit en buiten de lijntjes kleuren is belangrijk, maar dat betekent niet dat de planning verworpen kan worden. De planning zorgt er immers voor dat je steeds langer worden to-do lijstje ook daadwerkelijk afgewerkt wordt. Bij de implementatie van een strategie moet er met veel zaken rekening gehouden worden. Met een planning houdt je de orde voor jezelf. Is plannen niet je sterkste punt? Dan kan een training plannen en organiseren van HDLG de uitkomst bieden. Hierin leer je de hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden door effectief timemanagement toe te passen. Dit doe je aan de hand van een realistisch tijdschema. Het opstellen van actieplannen en een stappenplan helpt om keuzes te maken en je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Heb jij een goede planning maar kun je juist niet omgaan met de hectiek en stress die komt kijken bij de nieuwe strategie implementatie? Volg dan onze training stressbestendigheid, waar je leert om effectief gedrag te vertonen tijdens drukke en stressvolle situaties.

Neem contact op

Zoals je hebt kunnen lezen biedt HDLG een groot aantal trainingen die je kunnen ondersteunen bij een nieuwe strategie implementatie. Ga je een nieuwe strategie implementeren in je bedrijf, of zou je dit graag willen maar weet je niet hoe deze eruit moet komen te zien? Dan ben je bij HDLG aan het juiste adres. Met onze trainingen inspireren en adviseren we jou voor de beste strategie implementatie van je nieuwe bedrijf. Wil je een afspraak maken voor een training, of wil je liever eerst wat meer weten over ons? Neem dan telefonisch contact op via 035-5338196. Je kunt ook een mail sturen naar info@hdlg-groep.nl. Met de trainingen van HDLG wordt de implementatie van een nieuwe strategie binnen je bedrijf zeker een succes!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X