skip to Main Content

Online samenwerking: dit zijn onze tips

Tips om effectief samen te werken vanuit huis

Vanwege de corona crisis wordt van de Nederlanders gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. Bij HDLG zien we dat mensen die vanuit huis met hun collega’s willen samenwerken tegen flink wat vragen aanlopen. Daarom geven wij u graag een aantal handige tips om de online samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een gezamenlijke opening van de werkdag

Een online meeting via Skype of Zoom aan het begin van de werkdag zorgt voor structuur voor uw werknemers. Zo is deze meeting het officiële ‘startschot’ van de werkdag en kunt u even bespreken hoe het met uw werknemers gaat. Zorg hierbij dat er ook ruimte is voor informele gesprekken, dat faciliteert onderlinge betrokkenheid onder de collega’s. Sommige bedrijven kiezen er ook voor om een digitale ‘koffiepauze’ te organiseren waar de werknemers even bij kunnen kletsen. Zo geeft u uw werknemers de mogelijkheid om hier wel of niet aan deel te nemen.

Online meetings voorzitten

Het kan in het begin even wennen zijn om aan een online meeting deel te nemen. Dit gaat toch net anders in zijn werk dan de offline vergaderingen. Wanneer u een meeting gaat organiseren en voorzitten dan zijn er een aantal punten om rekening mee te houden zodat uw meeting soepel verloopt:

  • Log op tijd in bij de meeting zodat er geen verwarring ontstaat
  • Deel vooraf de agenda
  • Tijdens een online meeting wordt het al snel verwarrend als mensen door elkaar gaan praten. Houd daarom strak de touwtjes in handen en laat de deelnemers beurtelings aan het woord
  • Gebruik een koptelefoon met microfoon om achtergrondruis zoveel mogelijk te beperken
  • Zeker in een online omgeving is het belangrijk om concrete doelen en deadlines te stellen, zo weet iedereen waar ze aan toe zijn

Schakel een expert in

Ook in deze verwarrende corona tijden kunt u rekenen op de diensten van HDLG. Bent u op zoek naar strategische oplossingen om uw bedrijf beter te laten functioneren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag. Laat een bericht voor ons achter via het online contact formulier hier op de site of bel naar: 035-5338196. Of stuur een mail naar: info@hdlg-groep.nl.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X