skip to Main Content

“De Talentmethode van HDLG geeft niet alleen inzicht, maar de sessies dragen ook bij tot het dichter bij elkaar komen. “

Klant

Cor van den Heuvel, Directeur, Breman Service Rotterdam

Oplossingen

Talentmanagement, TMA-analyse, TMA-teamanalyse, competentiematching, training, 360-graden feedback, Talentboerderij
Breman Logo

De Breman Installatiegroep is een landelijk werkende groep van 36 gespecialiseerde installatiebedrijven. Breman werkt zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Tijdens het onderzoek naar het Talentprofiel: Servicemanager van de toekomst ben ik in aanraking gekomen met de talentmethode van HDLG. En die methode sprak mij aan omdat onder andere de individuele talenten snel en overzichtelijk in kaart worden gebracht. Voor het versterken van de onderlinge samenwerking van mijn managementteam heb ik daarom besloten HDLG in te zetten. Eerst is gestart met de TMA-talentanalyse voor mij en alle individuele MT-leden. Het leuke is dat iedereen hier enthousiast over is, omdat de methode uitgaat van je talenten en je voorkeursgedrag. En dus niet van wat je niet kan. Na de individuele start volgenden verschillende teamsessies om meer inzicht in de teamtalenten te krijgen en te trainen op het verbeteren van de samenwerking. Samenwerken is een algemeen begrip en gaat pas leven als je het concretiseert naar gewenst gedrag. In samenwerking met de HDLG-coach is dit ook vastgesteld, zodat duidelijk is wat er verwacht wordt. Iedereen heeft een buddy-collega gekozen op basis van de talentprofielen, om elkaar te helpen en scherp te houden. En tussen de sessies door zijn we, met behulp van de collega-buddy, aan de slag gegaan om het gewenste gedrag in ons MT-team te verbeteren en zichtbaar te maken.

Wat na de laatste sessie met de feedback-analyses duidelijk werd is dat het verbeteren van de samenwerking begint met vertrouwen. En vertrouwen begint met inzicht in en begrip voor elkaars talenten. De MT-leden zoeken elkaar nu veel meer op en uitdagingen en pijnpunten tussen de verschillende afdelingen worden meer besproken. Door de aanpak is de onderlinge samenwerking nu al veel beter. De begeleiding door HDLG heb ik als zeer positief ervaren, praktijkgericht en zeer goed voorbereid op organisatieniveau. De TMA-analyse geeft niet alleen inzicht, maar de sessies dragen ook bij tot het dichter bij elkaar komen. Bestaande en nieuwe medewerkers kunnen direct putten uit elkaars ervaringen en talenten.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X