skip to Main Content

“De HDLG-aanpak zorgt ervoor dat alle aanwezige talenten worden ingezet om onze strategie te realiseren.”

Klant

Pieter-Jan Rovers, Managing director, AcalBFi Benelux

Oplossingen

Talentmanagement, TMA-analyse, Personal development plan, Talentgerichte HR-cyclus, TMA-teamanalyse, 360-graden feedback, persoonlijk dashboard
HDLG AcalBFI

AcalBFI is van een distributeur in actieve technische componenten aan het transformeren naar een technical solutions provider. Deze positionering vergt van de medewerkers meer kennis, creativiteit en ondernemerschap. De ambitie is om met het huidige team van werknemers invulling te geven aan deze nieuwe positionering.

Allereerst zijn er gezamenlijk rollen gedefinieerd, inclusief het gewenste gedrag, die aansluiten bij de strategie. Daarna zijn de individuele talenten van alle werknemers gemeten. Tevens is er een 360 feedback structuur geïmplementeerd.

De inzichten van de talenten en de feedback resultaten geven op individueel niveau aan waar ontwikkeling gewenst en haalbaar is. De ontwikkelactiviteiten worden begeleid door de leidinggevenden aan de hand van een ontwikkelcyclus.. Deze ontwikkelcyclus bestaat uit progressiegesprekken per kwartaal, een navigator en tweejaarlijks een 360 feedback meting.

De medewerkers kunnen met een eigen dashboard hun talenten, ontwikkelpotentieel en 360 feedback inzien en op basis hiervan een compact en praktisch Personal Development Plan opstellen.
Voor medewerkers die niet goed aansluiten op één van de rollen maar wel van grote toegevoegde waarde zijn vanwege de kennis en ervaring ontwerpen hun eigen rol op basis van hun talenten en ontwikkelpotentieel. Op basis van dit persoonlijke profiel starten ook zij een 360 feedback op om de gewenste ontwikkeling vast te kunnen stellen.

De aanpak zorgt ervoor dat alle aanwezige talenten worden ingezet om de strategie te realiseren. Waardevolle kennis en ervaring wordt benut. Stapsgewijs wordt er gewerkt aan een cultuur waarbij elke professional continue werkt aan persoonlijke ontwikkeling en hiervan zelf de regisseur is met alle inzichten vanuit zijn persoonlijk dashboard.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X