skip to Main Content

Werf de juiste kandidaten door een assessment

Altijd de geschikte kandidaten bij een werving- en selectieproces

Heb je binnen jouw bedrijf een vacature open staan? Het kan erg lastig zijn om hiervoor de juiste kandidaat te selecteren. Gelukkig kan je gebruik maken van de expertise van HDLG. Door middel van assessments helpen wij jou om de juiste kandidaat te selecteren voor de openstaande functie. Meer weten? Lees dan snel verder in dit blog!

De kosten van een ongeschikte kandidaat

Wist je dat het selecteren van de verkeerde kandidaat een hoge kostenpost kan zijn voor een bedrijf? Natuurlijk maak je kosten voor het salaris van deze kandidaat. Daarnaast zijn er ook nog een aantal minder voordehandliggende kostenposten zoals:

 • De kosten voor de werving van een nieuwe kandidaat
 • De uren die je werknemers besteden aan het inwerken van de ongeschikte kandidaat
 • Productieverlies of verlies van opdrachten of klanten omdat de kandidaat minder goed functioneert dan verwacht
 • De kosten van het ontslag
 • Een ongeschikte werknemer kan zorgen voor irritaties en een daling in motivatie bij je huidige werknemers. Bijvoorbeeld omdat zij steeds fouten moeten herstellen die hun nieuwe collega heeft gemaakt

De omvang van deze totale kosten is natuurlijk afhankelijk van de inhoud van het werk en de aard van de onderneming. Het kan echter zomaar oplopen tot in de duizenden euro’s. Om dit te voorkomen is het belangrijk om meteen de juiste kandidaat te selecteren voor de openstaande vacature. HDLG helpt hier graag bij door middel van assessments.

Kandidaten werven met een assessment

HDLG helpt je in het maken van de keuze voor een geschikte kandidaat. Hiervoor gebruiken wij een betrouwbare een wetenschappelijk onderbouwde methode. Hiermee worden de capaciteiten, talenten en persoonskenmerken van de kandidaat helder en overzichtelijk in beeld gebracht. Door middel van een assessment toetsen wij onder andere het daadwerkelijke gedrag van de kandidaat, kwaliteiten, aandachtspunten en de match met de organisatie. Een assessment kan bestaan uit gesprekssimulaties, schrijfopdrachten, analyseopdrachten en basket-in opdrachten. Aan de hand van onze bevindingen presenteren wij vervolgens een rapport met onze bevindingen en een advies.

Meer weten

Wil jij de expertise van HDLG inzetten om de juiste kandidaat voor een vacature te werven? Of wil je graag meer informatie over de diensten van HDLG? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht voor ons achter via het formulier hier op de site of bel naar: 035-5338196. Je kunt ook mailen naar: info@hdlg-groep.nl.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X