skip to Main Content

Hoe bereik je duurzame gedragsverandering?

Blijvende gedragsverandering realiseren

Om relevant te blijven, moet een organisatie zich voortdurend blijven ontwikkelen. Dit is niet alleen een kwestie van nieuwe beleidsplannen maken of nieuwe ideeën verzinnen. Het allerbelangrijkst is dat het hele team zich inzet voor de nieuwe koers. Maar een verandering doorvoeren, is nog niet zo eenvoudig. Je wilt zorgen voor een duurzame verandering. Maar hoe bereik je die? Voor een duurzame blijvende gedragsverandering wil je dat iedereen in de organisatie betrokken is en zijn of haar talenten optimaal benut. HDLG helpt bij het waarmaken van blijvende verandering.

Vier belangrijke factoren

Voor een structurele gedragsverandering zijn vier factoren bepalend. Deze factoren moeten de inzet vormen van de aanpak:

  • Ambitie: zijn de verwachtingen helder en voelt iedereen zich betrokken?
  • Omgeving: worden de mensen uitgedaagd om het gewenste gedrag te tonen?
  • Talenten: passen de talenten bij de rol of functie binnen het bedrijf?
  • Competenties: zijn de vereiste competenties in huis of zijn deze eenvoudig te ontwikkelen?

Waarom wil je duurzame gedragsverandering?

Met de talentgerichte aanpak heeft HDLG al veel organisaties geholpen. Door strategie en gedrag structureel op een lijn te krijgen, zijn veel bedrijven en medewerkers tot bloei gekomen. Het team voelt zich meer betrokken bij de organisatie en gaat daardoor met meer plezier naar het werk. Dit zorgt er ook voor dat er minder ziekteverzuim is, minder personeelsverloop en een hogere winst en klanttevredenheid. Een duurzame gedragsverandering is dus niet alleen goed voor het management, maar heeft voordelen voor de hele organisatie.

Blijvende verandering vraagt tijd

Een verandering is in een mum van tijd doorgevoerd. Maar een duurzame gedragsverandering die breed gedragen wordt, vraagt meer tijd. Soms duurt het even om de visie en ambitie helder te krijgen. Het is belangrijk dat iedereen het belang van de verandering inziet en vertrouwen heeft in deze nieuwe weg. Dat creëert namelijk de ideale leerhouding voor duurzame gedragsverandering. Daarnaast is het belangrijk om ruimte te geven om te oefenen. Nieuw gedrag aanleren is een kwestie van vallen en opstaan in een veilige en stimulerende omgeving. En na een tijdje zul je zien dat deze investering zich op de lange termijn uitbetaalt!

Training en coaching HDLG

Wil jij er ook voor zorgen dat je organisatie tot bloei komt dankzij een duurzame gedragsverandering? HDLG helpt je graag! Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website of bel naar 035-5338196. Je kunt ook een mail sturen naar info@hdlg-groep.nl.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X