skip to Main Content

Teamontwikkeling voor alle branches

Het beste bedrijfsresultaat behaal je met je organisatie door te werken met de meest geschikte werknemers op de juiste posities. Hoe weet je of de talenten van je werknemers helemaal tot hun recht komen op de positie waar ze zitten? Hoe kun je je medewerken laten meegroeien met je organisatie en daarmee je bedrijfsresultaat verbeteren? Met een teamontwikkeling training van HDLG kun je de individuele talenten binnen de teams in je organisatie verder ontwikkelen. Wij zijn er heilig van overtuigd dat teamontwikkeling en teamtraining in organisaties het meest succesvol is wanneer je als organisatie de combinatie maakt tussen talent- en competentiemanagement. De gecertificeerde coaches van HDLG laten je bedrijfsstrategie werken door al het aanwezige talent in de teams in je organisatie inzichtelijk te maken en slim in te zetten. Of het nu gaat om een persoonlijke of een bedrijfsbrede ambitie; samen met HDLG realiseer je op een leuke manier een maximaal resultaat. Met de teamontwikkeling training van HDLG zet je met je organisatie belangrijke stappen in je bedrijfsontwikkeling. Teamtraining volg je in ons eigen trainingscentrum of op (een door u zelf gekozen) locatie.

Voor wie werken wij?

De missie en visie van HDLG laat niets te wensen over. HDLG wil organisaties succesvoller laten zijn door het realiseren van de benodigde gedragsveranderingen. Dan doen wij door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk met plezier doet en door ieder individueel het beste te laten presteren binnen zijn of haar mogelijkheden en rol in het team. Wij richten ons op bedrijven uit de meest uiteenlopende markten en alle branches. Elke sector heeft zo zijn eigen sector-gerelateerde vraagstukken en oplossingen voor vragen. Met onze branchegerichte aanpak werken wij onder andere voor de volgende sectoren:

 • Transport & Logistiek
 • Bouw & Installatietechniek
 • Zorg
 • Retail
 • Klant Contact Centers

Sector-gerelateerde vraagstukken en oplossingen werken inspirerend binnen één en dezelfde branche. Toch zijn de meeste bedrijfsvraagstukken brancheoverstijgend. Van dit soort overkoepelende vraagstukken binnen de verschillende branches, maken wij uiteraard dankbaar gebruik. Dat kan ook gelden voor jouw bedrijf. Elke organisatie kan profiteren van de brancheoverstijgende helikopterview van HDLG!

Resultaatgerichte maatwerk programma’s

De resultaatgerichte maatwerk teamontwikkeling trainingen van HDLG zijn belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers in het algemeen en de teamontwikkeling in het bijzonder. Door het aanbieden van team ontwikkelingsmogelijkheden, vergroot je de binding van je werknemers met je organisatie. Met andere woorden: teamontwikkeling in je organisatie staat dus ook synoniem voor het vergroten van betrokkenheid, individuele ontwikkeling en daarmee bedrijfsontwikkeling. Teamontwikkeling is maatwerk. Maatwerk op het gebied van competentiemanagement en talentmanagement. Wij ontwikkelen die twee facetten in een combinatie van actie en plezier met een wetenschappelijk instrumentarium. Daarmee is de HDLG-aanpak uniek in zijn soort. Met de gecertificeerde coaches van HDLG bieden wij resultaatgerichte maatwerk teamontwikkeling trainingen voor zowel corporate organisaties als het MKB.

Competentiemanagement

Bij teamontwikkeling hoort ook individuele competentieontwikkeling. Vanuit de visie van de organisatie worden taken en verantwoordelijkheden vastgelegd in functies of rollen. Op basis hiervan wordt vastgesteld over welke competenties een medewerker dient te beschikken en het gewenste gedrag binnen het team waarin hij of zij werkt.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij talentontwikkeling brengen we eerst in kaart wat de vereiste competenties van een medewerker moeten zijn. Daarna wordt op basis van de persoonlijke (potentiële) talenten van elke individuele medewerker bekeken welk voorkeursgedrag en ontwikkelpotentieel deze medewerker nodig heeft om aan het profiel te voldoen dat in lijn ligt met het door de organisatie gewenste gedrag.

Teamontwikkeling training

Teamontwikkeling

Goed draaiende teams zijn onmisbaar binnen een organisatie. Bevlogen teams kunnen echt het verschil maken! Maar hoe creëer je een topteam in je bedrijf? Dat vraagt om onderling vertrouwen en een helder inzicht in de teamdynamiek. In onze teamtraining krijgen medewerkers de inzichten en tools die nodig zijn voor teamontwikkeling. Die tools en inzichten geven we niet op een presenteerblaadje. Die mogen de teams onder onze leiding zelf ontdekken. Teamtraining doen we bijvoorbeeld aan de hand van een TMA Teamanalyse. Hiermee krijgt een team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het daarbij gewenste gedrag. Dit zorgt voor meer onderling begrip en acceptatie van de individuele en persoonlijke karakters in een team. De TMA Teamanalyse geeft daarnaast exact aan wat het team nodig heeft om optimaal te presteren. Dat geeft je als leidinggevende de tools om je team te laten presteren als een topteam!

Gegarandeerd stappen zetten met teamontwikkeling

Voor een optimale teamontwikkeling is het belangrijk om ook de persoonlijke ontwikkeling van de individuele teamleden centraal te stellen. HDLG leert in teamtraining alle medewerkers het beste in zichzelf naar boven halen middels een overzichtelijk stappenschema. Die stappen geven inzicht in wat iemand wil bereiken, wat de talenten van iemand zijn, wat de mogelijkheden van de talenten zijn en hoe die talenten verder ontwikkeld kunnen worden om de gestelde doelen te bereiken. Tijdens de teamontwikkeling training worden competenties ontwikkeld en beschreven en worden aantoonbaar persoonlijke stappen vooruit gezet. Die garantie geven wij!

Contact met HDLG

Ben je benieuwd naar wat HDLG op het gebied van teamontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan voor meer informatie contact op met HDLG-groep voor een toelichting en advies via telefoonnummer 035 533 81 96. Een e-mail sturen kan ook naar info@hdlg-groep.nl. Wij vertellen je graag uitgebreid over hoe je met teamontwikkeling en teamontwikkeling training van HDLG je bedrijfsresultaat verbetert en de betrokkenheid van je werknemers verhoogd. Vele bedrijven maakten reeds met veel plezier gebruik van onze teamtraining en expertise.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X