skip to Main Content

Inleiding

De omgeving van een organisatie veranderd, en een organisatie verandert mee, Veranderkracht dus. Inspelen op de trends en onwikkelingen. Wanneer medewerkers de veranderingen niet omarmen en en de vereiste competentie-ontwikkeling niet realiseren, is er al snel sprake van under performance. Een medewerker die ‘blijft hangen’ op het huidige niveau, loopt het risico op stress, burn-out en ziekte.

Het succesvol upskillen* van medewerkers vergt een uitgekiende aanpak. Voor een dergelijke aanpak is het noodzakelijk dat u inzicht hebt in het ontwikkelpotentieel van een medewerker, de leer- en managementstijl die het best aansluit bij de  bij deze medewerker.

* Upskillen is een medewerker doorontwikkelen naar nieuw gestelde eisen en wensen behorende bij de functie/rol die de medewerker bekleed.

Waarvoor inzetten?

Assessments gericht op upskilling zet je in voor de volgende uitdagingen en oplossingen:

 • Kan en wil deze medewerker zich succesvol ontwikkelen naar de nieuw gestelde functie eisen?
 • De ervaring, kennis en kunde van deze medewerker is goud waard, maar niet meer op de manier waarop deze het nu invult. Hoe kunnen we deze helpen loslaten en opnieuw inzetten?
 • Onze medewerkers zitten al een lange periode in een statische omgeving. De komende periode worden er echter andere eisen gesteld aan hen. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers het vertrouwen krijgen dat ze met de juiste inzichten en begeleiding deze stap kunnen zetten?

Werkwijze

Voor het upskilling assessment worden gecertificeerde, psychologisch geschoolde assessors ingezet. De assessors van HDLG zetten de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in als wetenschappelijk instrument. De TMA Methode geeft inzicht in de persoonlijke talenten, drijfveren, ontwikkelpotentieel en het cognitieve vermogen (MBO/HBO/Academisch). U krijgt daardoor een objectief neutraal en betrouwbaar beeld van de persoonlijke eigenschappen van de betreffende kandidaat en diens veranderkracht.

Ook het huidige competentieniveau van de kandidaat kan worden gemeten. Dit wordt gemeten aan de hand van praktijksimulaties, schrijf- en analyseopdrachten en in-basket-opdrachten. Tevens kan een 360 feedback analyse ingezet worden om het huidige competentieniveau zo objectief mogelijk in beeld te brengen.

Na een diepgaand gesprek met de medewerker/kandidaat, waarin de uitkomsten geduid worden, ontvangt zowel de medewerker als de opdrachtgever een kernachtig, persoonlijk rapport. In gewone-mensentaal. Hierin lees je de bevindingen over de (verander)kracht, kwaliteiten en aandachtspunten, gerichte ontwikkeladviezen, leer- en communicatievoorkeuren e.d. En: de kandidaat gaat al op de dag zelf met concrete handvatten de deur uit!

Investering

Een upskilling assessment start bij 895 Euro. U krijgt hierbij inzicht in de talenten, drijfveren, ontwikkelpotentieel en de leerstijl. Het meten van het huidge competentieniveau meet, vraagt een aanvullende investering. Wat het oplevert, bedraagt een veelvoud hiervan. Onderzoek wijst uit dat medewerkers die niet (meer) op de juiste plek zitten, een (onzichtbaar) winstlekkage tot 29% kunnen veroorzaken.

Voordelen van een upskill assessment van HDLG:

 • Neutrale en betrouwbare, wetenschappelijk gevalideerde methodiek
 • Een medewerker die zich niet alleen gezien en gehoord voelt maar ook op diens kracht wordt ingezet
 • Rapportage in gewone-mensentaal
 • Een paar spades dieper dan de reguliere assessments
 • Maatwerk: praktijksimulaties worden speciaal ontwikkeld en gericht op de (nieuwe) functie van uw organisatie
 • Eén kandidaat kan gematcht worden met meerdere functies of rollen
 • De assessments worden afgenomen op neutraal terrein (HDLG Talentboerderij te Soest)

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X