skip to Main Content

De kunst van het talentgericht leidinggeven

Een bedrijf dat vooruit wil, moet zich ontwikkelen. Dat betekent ook dat de medewerkers zich moeten ontwikkelen. Wat goed is voor het bedrijf, is goed voor de medewerkers en vice versa. De optimale ontwikkeling van je organisatie krijg je voor elkaar door te werken met de meest geschikte werknemers op de juiste posities. Hoe weet je of de talenten van je werknemers helemaal tot hun recht komen op de positie waar ze zitten? Hoe kun je je medewerkers laten mee ontwikkelen met je organisatie en zo je bedrijfsresultaat en klanttevredenheid verbeteren? Dat komt met goed leiderschap. Bij HDLG trainen we niet alleen werknemers en teams. Bij HDLG kun je ook terecht voor trainingen en cursussen leidinggeven. En omdat wij gericht zijn op talentontwikkeling in organisaties, betekent een cursus leidinggeven automatisch dat je een training talentgericht leidinggeven volgt. Deze training is gericht op het ontwikkelen van je eigen talenten als leidinggevende en op de ontwikkeling van de talenten van je teamleden. Wij geven onze cursussen leidinggeven in ons eigen HDLG-trainingscentrum of op (een zelf uitgekozen) locatie.

Talentgericht leidinggeven

In een – moderne – organisatie is het belangrijk dat teams goed met elkaar samenwerken en dat ze zorgen voor een goede werkverdeling. Daarom is het belangrijk dat ieder teamlid zo optimaal mogelijk wordt ingezet. Door het met je team volgen van de training Talent Motivatie Analyse (TMA) krijg je als leidinggevende direct inzicht in wat de voorkeuren van een team zijn, voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste kan worden verdeeld. De teamdashboards en -rapportages die in de TMA naar voren komen, geven informatie over de natuurlijke motivatie en de talenten van een team. TMA geeft ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt het inzicht over het potentieel dat een team heeft. Wij laten je als leidinggevende graag zien welk potentieel jouw team heeft.

TMA Professional training voor leidinggevenden

In aansluiting hierop biedt HDLG de driedaagse TMA Professional training voor leidinggevenden. Hiermee leer je om met behulp van de TMA Methode talentgericht te selecteren en te coachen. Hierbij is alles erop gericht om het beste uit je medewerkers of coaches te halen. Als leidinggevende, ofwel TMA Professional, heb je hiermee de succesformule in handen om van je team een topteam te maken. Heb je uiteindelijk je team in de sterkste opstelling staan, of heb je nog een spits of een verdediger nodig? Zodra iedereen op de juiste positie is ingedeeld, is dit het resultaat van een goed draaiend team:

 • Onderling vertrouwen
 • Elkaar feedback geven om vast te houden of te verbeteren
 • Teamrollen zijn verdeeld op basis van individuele talenten
 • Elk teamlid kent de kracht en risico’s van het team
 • Een duidelijk gezamenlijk doel

Wat levert de cursus leidinggeven mij op?

Afhankelijk van je doelstellingen als leidinggevende, leer je in de cursus leidinggeven bij HDLG het volgende:

 • Succesvol medewerkers selecteren en trainen
 • Vergroten van de betrokkenheid van medewerkers bij het behalen van doelstellingen
 • Medewerkers talentgericht inzetten
 • Organiseren en uitvoeren van kalibratiesessies
 • Effectief coachen op de vloer
 • Timemanagement

Competenties die je in de training leidinggeven onder andere versterkt zijn: assertiviteit, coachen, conflicthantering, delegeren, groepsgericht leidinggeven, managementidentificatie, mondelinge vaardigheid, ontwikkelen van medewerkers, presenteren, probleemanalyse maken en visie ontwikkelen.

Praktijkgerichte cursus leidinggeven

Bij een training leidinggevende maken we bij HDLG altijd gebruik van de Talent Motivatie Analyse. Want alleen zo wordt je een talentgerichte leidinggevende. Onze trainingen leidinggeven zijn zeer praktijkgericht. Ze sluiten uitstekend aan bij je huidige werksituatie. Wat je in de cursus leidinggeven leert, kun je op je werk direct in de praktijk brengen.

Talentontwikkeling / Talentontwikkeling organisaties

Voor wie is de training leidinggeven?

Positieve organisatie ontwikkeling verloopt het snelst door het realiseren van de benodigde gedragsveranderingen. Wij helpen organisaties daarbij door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk met plezier doet en door ieder individu naar beste kunnen te laten presteren in het team. Dat doen we dus ook in onze training leidinggeven. Wij geven onze cursus leidinggeven aan bedrijven uit de meest uiteenlopende markten en branches. Elke sector heeft zo zijn eigen sector-gerelateerde vraagstukken en oplossingen vragen. Met onze branchegerichte aanpak werken wij voor onder andere voor de volgende sectoren:

 • Transport & Logistiek
 • Bouw & Installatietechniek
 • Zorg
 • Retail
 • Klant Contact Centers

Organisatie ontwikkelingsvraagstukken werken inspirerend binnen één en dezelfde branche. Toch zijn de meeste bedrijfsvraagstukken brancheoverstijgend. Van deze overkoepelende kennis en expertise maken wij uiteraard dankbaar gebruik. En die kennis delen we graag ook met jouw organisatie.

Talentgericht leidinggeven? Kies voor voor een training leidinggeven van HDLG

Ben je benieuwd naar de cursus of training leidinggeven van HDLG? Bel of mail ons voor meer informatie over talentgericht leidinggeven en de HDLG-groep via 035 533 81 96 en info@hdlg-groep.nl. Wij vertellen je graag uitgebreid over de ins en outs van de training leidinggeven en talentgericht leidinggeven van HDG.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X