skip to Main Content

TMA training betekent organisatieontwikkeling

Een bedrijf dat zich niet ontwikkelt loopt als het ware achteruit. Om voor te blijven op, of toch minimaal in de pas te blijven lopen met, de concurrentie is het van levensbelang om je als organisatie te blijven ontwikkelen. De optimale ontwikkeling van je organisatie krijg je voor elkaar door te werken met de meest geschikte werknemers op de juiste posities. Hoe weet je of de talenten van je werknemers helemaal tot hun recht komen op de positie waar ze zitten? Hoe kun je je medewerken laten mee ontwikkelen met je organisatie en zo je bedrijfsresultaat en klanttevredenheid te verbeteren? Met de Talenten Motivatie Analyse (TMA) training van HDLG kun je de persoonlijke ontwikkelingen en teamontwikkelingen in je organisatie een impuls geven. Aan de hand van de TMA training laten de gecertificeerde coaches van HDLG je bedrijfsstrategie werken door het aanwezige talent in de teams binnen je organisatie inzichtelijk te maken en slim in te zetten. Of het nu gaat om een persoonlijke of een bedrijfsbrede ambitie; samen met HDLG realiseer je op een leuke manier een maximaal resultaat. Onze gecertificeerde TMA coaches garanderen dat je organisatie met de Talenten Motivatie Training belangrijke stappen zet. Wij geven de TMA trainingen in ons eigen trainingscentrum of op (een zelf uitgekozen) locatie.

Wat is Talenten Motivatie Analyse (TMA) training?

In een – moderne – organisatie is het belangrijk dat teams goed met elkaar samenwerken en dat ze zorgen voor een goede werkverdeling. Daarom is het belangrijk dat ieder teamlid zo optimaal mogelijk wordt ingezet. Door het volgen van de TMA training zie je direct wat de voorkeuren van een team zijn, voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste kan worden verdeeld. De teamdashboards en -rapportages die in de TMA naar voren komen, geven informatie over de natuurlijke motivatie en de talenten van een team. TMA geeft ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt het inzicht over het potentieel dat een team heeft. Wij laten u graag zien welk potentieel uw bedrijf in huis heeft.

Wat levert TMA op?

De TMA Teamanalyse is een uitstekend middel om een talentdialoog te laten ontstaan tussen tussen de leidinggevende en een team. Het inzicht in elkaars talenten zorgt voor een positief gesprek over de kracht van het team en hoe mensen elkaar kunnen helpen en versterken. Met de TMA krijgt het team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het bijbehorende voorkeursgedrag. Dit zorgt voor meer begrip en acceptatie van de verschillende karaktereigenschappen in het team. Ook geeft de TMA exact aan wat het team nodig heeft om tot maximale prestaties te komen.

TMA Training

TMA Professional training voor teamleiders

Met de driedaagse TMA Professional training van HDLG ben je in staat om met behulp van de TMA Methode talentgericht te selecteren en te coachen. Hierbij is alles erop gericht om het beste uit je medewerkers of coaches te halen. Als leidinggevende, ofwel TMA Professional, heb je hiermee de succesformule in handen om van je team een topteam te maken. Heb je uiteindelijk je team in de sterkste opstelling staan, of heb je nog een spits of een verdediger nodig? Deze inzichten komen naar voren in de Talenten Motivatie Training bij HDLG. Het resultaat van een goed draaiend team blijkt onder andere uit:

 • Onderling vertrouwen
 • Elkaar feedback geven om vast te houden of te verbeteren
 • Teamrollen zijn verdeeld op basis van individuele talenten
 • Elk teamlid kent de kracht en risico’s van het team
 • Een duidelijk gezamenlijk doel

Voor wie werkt HDLG?

Positieve organisatie ontwikkeling verloopt naar onze mening het snelst door het realiseren van de benodigde gedragsveranderingen. Wij helpen organisaties daarbij door ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk met plezier doet en door ieder individu naar beste kunnen te laten presteren in het team. Wij geven onze Talenten Motivatie Trainingen aan bedrijven uit de meest uiteenlopende markten en branches. Elke sector heeft zo zijn eigen sector-gerelateerde vraagstukken en oplossingen. Met onze branchegerichte aanpak werken wij voor onder andere voor de volgende sectoren:

 • Transport & Logistiek
 • Bouw & Installatietechniek
 • Zorg
 • Retail
 • Klant Contact Centers

Organisatie ontwikkelingsvraagstukken werken inspirerend binnen één en dezelfde branche. Toch zijn de meeste bedrijfsvraagstukken brancheoverstijgend. Van deze overkoepelende kennis en expertise maken wij uiteraard dankbaar gebruik. En die kennis delen we graag ook met jouw organisatie.

Gegarandeerd stappen zetten met organisatieontwikkeling

Voor de meest optimale organisatieontwikkeling is het belangrijk om ook de persoonlijke ontwikkeling van de individuele werknemers in je teams centraal te stellen. HDLG leert in alle medewerkers in teamtrainingen, zoals TMA training, het beste in zichzelf naar boven te halen via een stappenschema. Dit schema geeft inzicht in wat iemand wil bereiken, wat zijn of haar talenten zijn, wat de mogelijkheden met die talenten zijn en hoe die talenten verder ontwikkeld kunnen worden om de gestelde doelen te bereiken. Tijdens de teamontwikkeling training worden competenties ontwikkeld en beschreven en worden aantoonbaar persoonlijke stappen vooruit gezet. Die garantie geven wij!

Word een echte TMA Professional en kies voor een TMA training van HDLG

Ben je benieuwd naar de Talenten Motivatie Analyse training en de TMA Professional training van HDLG? Bel of mail ons voor meer informatie over TMA en de HDLG-groep via 035 533 81 96 en info@hdlg-groep.nl. Wij vertellen je graag uitgebreid over hoe je met je organisatie stappen kunt zetten met de TMA training van HDG.

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X