skip to Main Content
Action Logo

“Not only is TMA a perfect tool for personal insight, it also helps to get a better understanding of each other’s individual drives within a team.”

Not only is TMA a perfect tool for personal insight, it also helps to get a better understanding of each other’s individual drives within a team. It is my personal experience that better understanding leads to better communication, cooperation and results. My team consists of many different people from different nationalities and cultures. After several team sessions using TMA it has become a sort of our second shared language and I really see positive change in several colleagues in terms of their approach and co-operation with other team members.

Breman Logo

“De Talentmethode van HDLG geeft niet alleen inzicht, maar de sessies dragen ook bij tot het dichter bij elkaar komen. “

De Breman Installatiegroep is een landelijk werkende groep van 36 gespecialiseerde installatiebedrijven. Breman werkt zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt.

Tijdens het onderzoek naar het Talentprofiel: Servicemanager van de toekomst ben ik in aanraking gekomen met de talentmethode van HDLG. En die methode sprak mij aan omdat onder andere de individuele talenten snel en overzichtelijk in kaart worden gebracht. Voor het versterken van de onderlinge samenwerking van mijn managementteam heb ik daarom besloten HDLG in te zetten. Eerst is gestart met de TMA-talentanalyse voor mij en alle individuele MT-leden. Het leuke is dat iedereen hier enthousiast over is, omdat de methode uitgaat van je talenten en je voorkeursgedrag. En dus niet van wat je niet kan. Na de individuele start volgenden verschillende teamsessies om meer inzicht in de teamtalenten te krijgen en te trainen op het verbeteren van de samenwerking. Samenwerken is een algemeen begrip en gaat pas leven als je het concretiseert naar gewenst gedrag. In samenwerking met de HDLG-coach is dit ook vastgesteld, zodat duidelijk is wat er verwacht wordt. Iedereen heeft een buddy-collega gekozen op basis van de talentprofielen, om elkaar te helpen en scherp te houden. En tussen de sessies door zijn we, met behulp van de collega-buddy, aan de slag gegaan om het gewenste gedrag in ons MT-team te verbeteren en zichtbaar te maken.

Wat na de laatste sessie met de feedback-analyses duidelijk werd is dat het verbeteren van de samenwerking begint met vertrouwen. En vertrouwen begint met inzicht in en begrip voor elkaars talenten. De MT-leden zoeken elkaar nu veel meer op en uitdagingen en pijnpunten tussen de verschillende afdelingen worden meer besproken. Door de aanpak is de onderlinge samenwerking nu al veel beter. De begeleiding door HDLG heb ik als zeer positief ervaren, praktijkgericht en zeer goed voorbereid op organisatieniveau. De TMA-analyse geeft niet alleen inzicht, maar de sessies dragen ook bij tot het dichter bij elkaar komen. Bestaande en nieuwe medewerkers kunnen direct putten uit elkaars ervaringen en talenten.

HDLG Unilin

“Zowel op persoonlijk- als op teamniveau is er door HDLG inzicht verkregen in het voorkeursgedrag van de Unilin medewerkers”

Het doel is bereikt. Unilin professionals begrijpen elkaar nog beter en vormen samen een ingespeeld team dat de krachten bundelt om klanten in de bouw te laten winnen.

Zowel op persoonlijk- als op teamniveau is er inzicht verkregen in het voorkeursgedrag van de Unilin medewerkers van de verkoopafdelingen binnen, buiten als ook van de technische afdeling. Er is psychometrisch gemeten in welke mate 22 drijfveren en 44 talenten op de medewerkers van toepassing zijn.

Helder is geworden waar de kracht van de mensen ligt, waar ze intrinsiek door worden gemotiveerd en voor welke gedragsvaardigheden ze van nature aanleg hebben. Ieders voorkeursgedrag is binnen het team duidelijk gemaakt voor een optimale teamperformance.

Tijdens de TMA-teamworkshops met HDLG is op een speelse en gerichte wijze inzicht verkregen in hoe ieders talent binnen de afdeling optimaal ingezet kan worden voor een betere samenwerking dat leidt tot het succesvol realiseren van groei in de ambitieuze Unilin strategie: Productleadership met duurzame isolatie oplossingen voor energie efficiënte zaken als het prefab dak-dakelement, prefabwand, prefab-platdak en de spouw. Doordat de medewerkers nu meer in hun talent stappen en de persoonlijke succesformule ontdekken is er veel meer balans ontstaan in de uitvoering van de operatie van projecten. Zowel binnen de afdelingen zelf als tussen de teams van verkoop en techniek.

Kortom: de W.A.T.-relatie tussen de teams staat nu voor: Working Apart Together in de praktijk. Het gewenste gedrag leidt bij de medewerkers tot met meer plezier komen tot een excellente performance.
Unilin: ‘For smart living & working’

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X