skip to Main Content

Een opleiding tot teamcoach

Een team dat goed werkt is de stuwende kracht van een organisatie. En dit team staat natuurlijk onder leiding van een topcoach die het werk in goede banen leidt. Kenmerken van een goed team zijn onder andere:

 • onderling vertrouwen
 • elkaar feedback geven
 • teamrollen verdeeld op basis van individuele talenten
 • elk teamlid kent de sterke en zwakke punten van het team
 • een duidelijk gezamenlijk doel

Met een HDLG opleiding tot teamcoach leid jij je medewerkers binnen no time naar de top! Wil je meer weten over de opleidingen van HDLG?

De trainingen van HDLG

Met onze trainingen streven wij naar een duidelijk doel: jouw bedrijf succesvoller laten werken door de combinatie van talent- en competentiemanagement. Met een teamcoaching opleiding leer je bijvoorbeeld hoe je jouw medewerkers kunt stimuleren om hun kwaliteiten toe te passen in een effectief team. Onze gecertificeerde coaches hebben veel ervaring met bedrijven uit een groot aantal verschillende branches, waaronder:

 • transport en logistiek
 • bouw en installatietechniek
 • zorg
 • retail
 • klant contact centers

Door veel samen te werken met andere branches weten onze coaches op welke manier jouw vraagstuk het beste aangepakt kan worden, en inspireren ze je om je bedrijf eens van een andere invalshoek te bekijken. Zo profiteer je dus ook van de ervaring van andere bedrijfstakken.

Effectief leidinggeven

Als teamcoach lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van je medewerkers. Hoe jij het maximale uit je coachmomenten kunt halen leer je met een opleiding tot teamcoach van HDLG. Tijdens onze training coachen leer je hoe je de teamleden kunt laten zien dat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Ook leer je hoe je tips, aanwijzingen en deskundig advies kunt geven om de taakverdeling van anderen te verbeteren, en duidelijk te maken wat er van hen verwacht wordt. Aan het eind van onze teamcoaching opleiding ben je in staat om anderen te begeleiden en motiveren om hen effectiever te laten functioneren. Dit door het zelfinzicht en het probleemoplossend vermogen te vergroten.

Inzicht in talenten

Een van je belangrijkste rollen, en waar we natuurlijk ook aandacht aan besteden tijdens een teamcoaching opleiding, is de individuele talenten van elk teamlid inventariseren en deze effectief toepassen. Bovendien moet je als teamcoach ook de wensen van je managers in gedachte houden. Waar het bedrijf voor staat is gerepresenteerd in de bedrijfsvisie: wat is het doel van de organisatie? Als teamcoach is het vervolgens jouw taak om ervoor te zorgen dat de leden van je team effectief naar dit doel toewerken en hun talenten daarbij benutten. Tijdens een opleiding tot teamcoach leren we je hoe jij je medewerkers kunt beïnvloeden om een werksfeer te creëren waarbij hun talenten tot uiting komen. Met jou als teamcoach komt het personeel elke dag met veel plezier naar hun werk!

De kunst van het talentgericht leidinggeven

Flexibel coachen

Wanneer je met een team werkt moet ook jij je af en toe aanpassen aan de wensen van anderen. Jong of oud, net klaar met school of al jarenlange ervaring; je team bestaat wellicht uit verschillende mensen met andere behoeftes wat betreft coaching. Dit vergt flink wat flexibiliteit van jou kant. Je zult regelmatig moeten wisselen tussen verschillende gedragsstijlen als teamcoach om andere effectief te beïnvloeden. Ook zul je in staat moeten zijn om je aanpak, invalshoek of gedragsstijl te wisselen. In alle gevallen is het bovendien belangrijk om het doel niet uit het oog te verliezen. Met een teamcoaching opleiding van HDLG leer je onder andere hoe je verschillende personen op een effectieve manier aan kunt spreken.

Gezonde dosis creativiteit

Het leuke aan een goed werkend team is dat de teamleden samen tot inzichten kunnen komen waar ze als individu wellicht helemaal niet aan dachten. Als teamcoach is het dan wel van belang dat je in staat bent om je eigen gedachtenpatroon aan te passen en bestaande structuren en werkwijzen los te laten. Jij moet je medewerkers namelijk stimuleren om een vernieuwend idee of alternatieve aanpak te verzinnen door buiten de gezette kaders te denken.

Een stressbestendige teamcoach

Tijdens je nieuwe functie als teamcoach zul je ongetwijfeld te maken krijgen met stressvolle periodes. Dan wordt duidelijk dat creativiteit en buiten de lijntjes kleuren belangrijk is, maar dat een strakke planning in sommige tijden juist meer gewenst is. De planning zorgt er immers voor dat je steeds langer wordende to-do lijst ook daadwerkelijk afgewerkt wordt, en dat alle teamleden evenveel coachingsmomenten krijgen. Bovendien zorg je er door het opstellen van een realistisch tijdschema, een actieplan en stappenplan ook voor dat je in een tijd van hectiek stressbestendig blijft.

Opleiding teamcoach volgen? Kies de teamcoaching opleiding van HDLG

Ben je benieuwd wat een opleiding tot teamcoach van HDLG voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met HDLG-groep voor meer informatie, toelichting en advies. Dat kan door te bellen naar 035-5338196. Heb je juist een specifiek vraagstuk dat je graag wil behandelen? Mail het naar info@hdlg-groep.nl. Wij bieden namelijk een groot aantal verschillende trainingen. Onze ervaren experts kunnen je helpen met je vraagstuk en een training adviseren die hiermee kan helpen. Voor de beste teamcoaching opleiding bel je natuurlijk met HDLG!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X