skip to Main Content

Talentontwikkeling voor alle bedrijven

Door in je organisatie te werken met de meest geschikte mensen op de juiste plekken heb je de meeste garantie voor het beste bedrijfsresultaat. Maar als organisatie zie je je resultaat natuurlijk graag groeien. En het liefst zie je je medewerkers met je meegroeien en dat ze hun talenten ontwikkelen. Met een talentontwikkeling programma kun je de individuele talenten in je organisatie verder laten ontwikkelen. Bij HDLG zijn wij ervan overtuigd dat talentontwikkeling in organisaties het meest succesvol is wanneer je als organisatie de combinatie maakt tussen talent- en competentiemanagement. De gecertificeerde coaches van HDLG laten je bedrijfsstrategie werken door al het aanwezige talent in je organisatie inzichtelijk te maken en hen slim in te zetten. Of het nu gaat om een persoonlijke of een bedrijfsbrede ambitie. Samen met HDLG realiseer je op een leuke manier een maximaal resultaat. Met de talentontwikkeling voor organisaties van HDLG zet je met je organisatie belangrijke stappen in je bedrijfsontwikkeling. Je volgt het talentontwikkelingsprogramma in ons eigen trainingscentrum of op (een door zelf gekozen) locatie.

Voor wie werken wij?

Wij hebben bij HDLG een duidelijke missie en visie. Wij willen bedrijven succesvoller laten werken door het realiseren van de gewenste gedragsverandering. Hoe doen wij dat? Door ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zijn werk doet en door het maximale te halen uit ieder individueel talent. Wij richten ons op bedrijven uit alle markten en alle branches. Elke sector heeft zo zijn eigen vraagstukken die om sector-gerelateerde oplossingen vragen. Met onze branchegerichte aanpak werken wij voor onder andere voor de volgende branches:

 • Transport & Logistiek
 • Bouw & Installatietechniek
 • Zorg
 • Retail
 • Klant Contact Centers

Branche-eigen bedrijfsvraagstukken en -oplossingen werken inspirerend binnen één en dezelfde branche. Toch zijn bedrijfsvraagstukken vaak brancheoverstijgend. Van deze uniforme vraagstukken binnen de verschillende branches, maken wij uiteraard gebruik. Elke organisatie kan profiteren van de brancheoverstijgende HDLG helikopterview!

Resultaatgerichte maatwerk programma’s

De resultaatgerichte talentontwikkelings HDLG-programma’s op maat zijn belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van je werknemers. Door hen talent ontwikkelingsmogelijkheden te bieden, vergroot je de binding van je individuele werknemers met je organisatie. Met andere woorden: talentontwikkeling van medewerkers in je organisatie staat synoniem voor het vergroten van betrokkenheid, individuele ontwikkeling, teamontwikkeling en daarmee bedrijfsontwikkeling. Talentontwikkeling is maatwerk. Maatwerk op het gebied van competentiemanagement en talentmanagement. Wij ontwikkelen die twee facetten in een combinatie van actie en plezier met een wetenschappelijk instrumentarium. Daarmee is de HDLG-aanpak volstrekt uniek. Met de gecertificeerde coaches van HDLG bieden wij resultaatgerichte maatwerk talentontwikelingsrogramma’s: voor zowel corporate organisaties als het MKB.

Competentiemanagement

Bij talentontwikkeling hoort ook competentieontwikkeling. Vanuit de visie van de organisatie worden taken en verantwoordelijkheden vastgelegd in functies of rollen. Op basis hiervan wordt vastgesteld over welke competenties een medewerker dient te beschikken met het gewenste gedrag

Talentontwikkeling

Bij talentontwikkeling brengen we eerst in kaart wat de vereiste competenties van een medewerker moeten zijn. Daarna wordt op basis van de persoonlijke (potentiële) talenten van elke individuele medewerker bekeken welk voorkeursgedrag en ontwikkelpotentieel deze medewerker nodig heeft om aan het profiel te voldoen dat in lijn ligt met het door de organisatie gewenste gedrag.

Talentontwikkeling / Talentontwikkeling organisaties

Teamontwikkeling

Goed draaiende teams zijn de stuwende kracht binnen een organisatie. Een bevlogen team kan echt het verschil maken! Maar hoe creëer je een topteam in je bedrijf? Dat vraagt om onderling vertrouwen en een helder inzicht in de teamdynamiek. In onze talentontwikkeling opleiding krijgen medewerkers de inzichten en tools die nodig zijn voor teamontwikkeling. Die tools en inzichten geven we niet op een presenteerblaadje. Die laten we hen zelf ontdekken. Dat doen we met bijvoorbeeld een TMA Teamanalyse. Hiermee krijgt een team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het daarbij horende gedrag. Dit zorgt voor meer onderling begrip en acceptatie van de individuele karakters in een team. De TMA Teamanalyse geeft daarnaast exact aan wat het team nodig heeft om optimaal te presteren. Dat geeft je als leidinggevende het instrumentarium om de metamorfose te bewerkstelligen van een ‘gewoon’ team naar een topteam!

Gegarandeerd stappen zetten met talentontwikkeling

Om teams zich beter laten ontwikkelen is het belangrijk om de talentontwikkeling van de individuele teamleden ook centraal te stellen. HDLG leert alle medewerkers het beste in zichzelf naar boven te halen middels een overzichtelijk stappenschema. Die stappen geven inzicht in wat iemand wil bereiken, wat de talenten van iemand zijn, wat de mogelijkheden van de talenten zijn en hoe die talenten verder ontwikkeld kunnen worden om de gestelde doelen te bereiken. Tijdens de talentontwikkeling opleiding worden competenties ontwikkeld en beschreven en worden aantoonbaar persoonlijke stappen vooruit gezet. Die garantie geven wij!

Contact met HDLG

Ben je benieuwd naar wat HDLG op het gebied van talentontwikkeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan voor meer informatie contact op met HDLG-groep voor een toelichting en advies via telefoonnummer 035 533 81 96. Een e-mail sturen kan ook naar info@hdlg-groep.nl. Wij vertellen je graag uitgebreid over hoe je met talentontwikkeling en het HDLG talentontwikkelingsprogramma je bedrijfsresultaat verbetert en de betrokkenheid van je werknemers verhoogd. Vele bedrijven gingen je op succesvolle wijze voor!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X