skip to Main Content

Leiderschapstraining van HDLG

Een goede leidinggevende worden begint altijd bij jezelf. Je moet immers eerst je eigen kwaliteiten en valkuilen kennen voordat je anderen kunt begeleiden in hun werkzaamheden. Door middel van trainingen, zoals de persoonlijk leiderschap training, geeft HDLG je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en je beste kant te laten zien op de werkvloer. Ook kun je HDLG inschakelen voor leiderschapstrainingen wanneer je aan de slag gaat als leidinggevende, of als je van plan bent je leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Wil je meer te weten komen over de trainingen van HDLG?

Trainingen van HDLG

Het doel van HDLG is duidelijk: jouw bedrijf succesvoller laten werken door een combinatie van talent- en competentiemanagement. De kwaliteiten van jouw en je medewerkers zijn namelijk wat je bedrijf uniek maakt. Onze gecertificeerde coaches hebben veel ervaring met bedrijven uit een groot aantal verschillende branches, waaronder:

 • transport en logistiek
 • bouw en installatietechniek
 • zorg
 • retail
 • klant contact centers

Omdat zij met vele verschillende bedrijven samen hebben gewerkt weten onze coaches niet alleen welke aanpak het beste is voor jouw vraagstuk, maar kunnen ze je ook inspireren om je bedrijf eens vanuit een andere invalshoek te bekijken. Dit kan een echte eye opener voor je zijn!

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap verwijst naar het optimaal herkennen en gebruik maken van je eigen kwaliteiten en talenten. Bovendien betekent het ook dat je je bewust bent van je zwakkere kanten en situaties die een valkuil voor je zijn. Je weet wat je wilt, en kunt daarom op een bewuste manier keuzes maken. Beschik jij al over goed persoonlijk leiderschap, of zou je graag je zelfkennis vergroten en je kwaliteiten inzien? Schakel dan de hulp in van HDLG voor een persoonlijk leiderschap training.

Leiderschapstraining

Persoonlijk leiderschap training

Met een persoonlijk leiderschap training van HDLG leer je om het maximale uit jezelf te halen aan de hand van drie stappen: richten, inrichten en verrichten. In stap 1, richten, wordt je aangemoedigd om te denken over wat je wilt bereiken, wat je talenten zijn, en op welke manier jij je nog wil ontwikkelen. Tijdens stap 2, inrichten, ga je kijken naar de praktische mogelijkheden, welke kansen je kunt en wilt benutten en in welke rol je het meest effectief zou kunnen functioneren. Ten slotte ga je in stap 3, verrichten, ook echt praktisch aan de slag. Je stelt een plan op om je talenten in de praktijk toe te passen. Er worden concrete stappen gezet en resultaten geëvalueerd. Natuurlijk worden dan ook de eerste successen gevierd.

Specifieke competenties ontwikkelen

Ben je in tegenstelling tot een persoonlijk leiderschap training juist op zoek naar een training om specifieke competenties te ontwikkelen? Ook dan kun je bij ons terecht. HDLG verzorgt namelijk een groot aantal uiteenlopende trainingen zoals onder andere:

 • klantgerichtheid
 • ondernemerschap
 • presenteren
 • stressbestendigheid
 • conflicthantering

En nog veel meer. De trainingen kunnen plaatsvinden op een locatie die jou voorkeur heeft, maar we nodigen je ook van harte uit op onze eigen trainingslocatie in Soest.

De leiderschapstraining van HDLG

Wil jij je vaardigheden die je geïdentificeerd hebt door goed persoonlijk leiderschap toepassen in je functie als leidinggevende aan een team? Dat is weer een heel andere tak van sport. Niet alleen moet je in staat zijn om de kwaliteiten van anderen te herkennen en effectief toe te passen, maar je krijgt ook veel nieuwe taken. Als leidinggevende is natuurlijk je concrete doel om plannen te realiseren. Je moet in staat zijn om duidelijk aan je medewerkers te communiceren wat van hun verwacht wordt. Het is ook belangrijk dat je in staat bent om anderen aan te spreken op hun resultaten en functioneren. Steeds meer mensen geven aan te maken te hebben met pesterijen op de werkvloer. Als leidinggevende is het jouw taak om een goede sfeer te onderhouden binnen je team. En natuurlijk is het ook jouw taak om om de talenten van je medewerkers in te schatten en te benutten.

Leiderschapstraining voor coaches

Een leiderschapstraining is niet alleen een goed idee wanneer je als leidinggevende aan de slag gaat bij een team, maar het is ook zeer effectief als je de coach bent van een individu. Om zowel oude als nieuwe medewerkers op de werkvloer te motiveren kiezen veel werkgevers ervoor om een coach aan te wijzen voor medewerkers die willen doorgroeien naar een nieuwe positie binnen het bedrijf. Deze coach is dan in de meeste gevallen een medewerker die al een groot aantal jaren binnen het bedrijf actief is en dus veel ervaring heeft met verschillende functies binnen de organisatie.

Neem contact op met HDLG voor een leiderschapstraining

Ben jij benieuwd wat een persoonlijk leiderschap training voor jou kan betekenen? Of wil je juist deelnemen aan een leiderschapstraining om effectiever als leidinggevende te functioneren voor je team? Neem dan contact op met HDLG. Wij voorzien je graag van meer informatie en welke trainingen het meest geschikt is. Je kunt ons telefonisch bereiken via 035-5338196. Heb je een specifiek vraagstuk? Mail het naar ons via info@hdlg-groep.nl. Een specialist van HDLG stuurt je dan advies en een aanbeveling voor een specifieke training. Je persoonlijk leiderschap en je vaardigheden als leidinggevende ontwikkel je met een leiderschapstraining van HDLG!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X