skip to Main Content

Duurzame inzetbaarheid verbeteren

Als ondernemer met een eigen bedrijf wil jij natuurlijk het beste voor je medewerkers. Het is daarom van belang dat je aandacht besteedt aan de gezondheid, ontwikkeling en betrokkenheid van je personeel. Wil je de duurzame inzetbaarheid van je medewers verbeteren? Dat doe je door middel van de trainingen van HDLG. Wil je meer te weten komen over wat wij je organisatie kunnen bieden? Lees dan hieronder verder, of neem meteen contact op met een van onze medewerkers.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Als eigenaar van een onderneming moet je erg flexibel blijven, want er vinden immers constant veranderingen plaats, ongeacht in welke branche je actief bent. Dit geldt echter ook voor je medewerkers. Door aandacht te besteden aan de gezondheid van je medewerkers kun je de duurzame inzetbaarheid van je personeel vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ervoor zorgen dat de sfeer op de werkplaats positief is, dat collega’s goed met elkaar samen kunnen werken, dat iedere medewerker een functie bekleedt die het beste aansluit bij zijn of haar talenten en dat je genoeg mogelijkheden biedt om door te groeien. Dit alles valt onder de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en is zeker geen eenvoudige taak. Wil jij de duurzame inzetbaarheid verbeteren binnen je bedrijf? Dan kunnen de trainingen van HDLG hulp bieden.

Trainingen van HDLG

HDLG is al jarenlang actief in verschillende branches door het geven van trainingen die een organisatie, en het personeel van die organisatie, versterken. De trainingen worden altijd gegeven door gecertificeerde coaches, en kunnen zowel op je eigen kantoor of werkplek plaatsvinden, als in onze eigen trainingslocatie. Doordat we ervaring hebben met een groot aantal verschillende branches weten we niet alleen hoe de markt waarin jouw bedrijf zich bevindt werkt, maar kunnen we je ook stimuleren om vraagstukken eens op een andere, unieke manier te bekijken. Wij geven trainingen aan onder andere de volgende branches:

 • zorg
 • retail
 • transport en logistiek
 • klant contact centers
 • bouw en installatietechniek

Wij richten ons hierbij op wat jouw bedrijf zo uniek maakt: je personeel. We bieden een groot aantal trainingen, dus je kunt bij ons altijd terecht voor het vraagstuk waar jij mee zit, ook om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren.

Realisatie van de strategie

Als eigenaar van een organisatie heb je natuurlijk een bepaalde bedrijfsstrategie. Wellicht heb je die al heel duidelijk voor ogen. Dan is het belangrijk om na te gaan of al je medewerkers op de juiste plek zitten binnen het bedrijf zodat deze strategie niet alleen gerealiseerd wordt, zodat je personeel ook al hun talenten tot uiting kunnen brengen. Als je bedrijfsstrategie vaag is of als je deze wilt veranderen, dan kan dat voor je personeel voor veel onzekerheid zorgen. Dan is er geen sprake van een duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met een training van HDLG benader je de vraagstukken waar je bedrijf mee kampt aan de hand van vijf factoren gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek:

 • Visie en strategie: wat is het doel waar we als organisatie voor gaan?
 • Gewenst gedrag: welke talenten zijn nodig om het doel te bereiken?
 • Talenten: Welke talenten zijn er al in je organisatie?
 • Competenties: wordt er gebruik gemaakt van de kwaliteiten van het personeel?
 • Omgeving: Stimuleert de werkomgeving (managers, collega’s, werkprocessen) om het gewenste gedrag te vertonen?

Deze elementen vormen de basis van onze training.

Een fijne teamdynamiek

Een duurzame inzetbaarheid van medewerkers wordt zeer bevorderd wanneer er sprake is van een fijne teamdynamiek. Een positieve samenwerking met collega’s zorgt ervoor dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan, terwijl pesten op het werk juist veel negatieve effecten heeft en zelfs een burn-out tot gevolg kan hebben! Met een training van HDLG kun jij de teamdynamiek versterken en daarmee de duurzame inzetbaarheid verbeteren. Tijdens de training wordt er onder andere gewerkt aan:

 • onderling vertrouwen
 • elkaar feedback geven
 • teamrollen verdelen op basis van individuele talenten
 • kennis van de krachten en de risico’s van het team
 • het bereiken van een gezamenlijk doel

TMA Training

Feedback van een effectieve leidinggevende

Natuurlijk kan het effect van een goede leidinggevende niet onderschat worden. Als leidinggevende zorg je namelijk voor feedback voor je personeel dat de ontwikkeling ondersteunt. Zoals eerder genoemd is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel van een duurzame inzetbaarheid van je personeel. Tijdens de training leidinggeven leer je onder andere:

 • aan je medewerkers duidelijk te maken wat van ze verwacht wordt
 • anderen aan te spreken op de manier waarop ze functioneren
 • medewerkers motiveren
 • een omgeving creëren die de nieuwe bedrijfscultuur stimuleert
 • aanwezige talenten herkennen en deze goed benutten

Neem contact op

Dit zijn echter slechts voorbeelden van trainingen gegeven door HDLG die de duurzame inzetbaarheid kunnen verbeteren binnen je bedrijf. Wil je meer te weten komen over de trainingen van HDLG, en ben je benieuwd welke trainingen we nog meer bieden? Neem dan contact op met onze experts. Wij zijn telefonisch te bereiken via 035-5338196. Je kunt ons ook je specifieke vraagstuk sturen door te mailen naar info@hdlg-groep.nl. Wij geven je dan advies welke training het meest geschikt is voor jouw situatie. Zo kunnen wij resultaten garanderen. Met de trainingen van HDLG zorg jij voor een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X