skip to Main Content

Een digitale transformatie

Als ondernemer zul je vast merken dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen binnen je bedrijf. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, en startups schieten als paddestoelen uit de grond. Waar het businessmodel in het verleden nog erg gericht was op het product, staan mensen nu steeds meer centraal. Niet alleen de klant, maar ook het personeel van je bedrijf. Is jouw bedrijf al meegegaan met deze nieuwe ontwikkelingen? Zo niet, dan is het hoog tijd voor een digitale transformatie.

Je organisatie toekomstproof maken

De digitale transformatie van een bedrijf is niet zozeer een doel als een proces om je organisatie toekomstproof te maken. Technologie is natuurlijk wel een belangrijk onderdeel in dit proces, maar het blijft slechts een middel. Met dit hulpmiddel kan jouw bedrijf realistisch inspelen op de trends en ontwikkelingen van het moment. Je gebruikt technologie zodat je bedrijf relevant blijft en de tand des tijds doorstaat.

Betrokken medewerkers

In het verleden is gebleken dat veel bedrijfseigenaren de rol van hun medewerkers in de digitale transformatie onderschatten. Deze moeten niet alleen open staan voor de komende veranderingen, maar ze moeten ook de ruimte krijgen om zich mee te ontwikkelen. Wanneer de medewerkers niet genoeg betrokken worden bij de digitale transformatie blijven zij productgedreven en verandert er niets in de manier waarop het bedrijf functioneert.

Toekomstproof met HDLG

De experts van HDLG helpen om je organisatie toekomstproof te maken. Samen met onze gecertificeerde coaches gaan jij en je medewerkers aan de slag met effectieve trainingen. Zo ontdekken jullie samen hoe de digitale transformatie effect kan hebben binnen jouw bedrijf. Betrokkenheid van zowel jouw als je personeel is hierbij essentieel. Wij helpen je met het maken van de switch van denken vanuit het product naar denken vanuit de klant. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf zich in alle nieuwe ontwikkelingen helemaal thuis voelt.

Contact met klanten door social media

De meest bekende manier van digitalisering om contact te krijgen met je klanten en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen is natuurlijk door middel van social media. Tegenwoordig kan een bedrijf bijna niet meer zonder. Bij vragen is het natuurlijk veel eenvoudiger voor een klant om een snelle tweet te sturen of een berichtje te verzenden via Facebook dan de telefoon te pakken en naar een klantenservice te bellen. Ook kun je social media gebruiken om je bedrijf relevant te houden, bijvoorbeeld door het regelmatig posten van een video of foto op instagram. Bovendien blijf je door social media in de gaten te houden op de hoogte van de laatste trends en krijg je direct feedback van je doelgroep. Social media is dus een belangrijke factor in je organisatie toekomstproof maken.

Effectieve communicatie via intranet

Zoals eerder gezegd is de digitale transformatie niet alleen gericht op je klanten, ook je medewerkers zullen er de vruchten van plukken. Een snelle uitwisseling van informatie is wat jouw bedrijf zo effectief maakt. Door gebruik te maken van een intranet, een computernetwerk om informatie te delen binnen je organisatie, kan dit ontzettend snel en gemakkelijk. Het intranet is niet toegankelijk voor andere stakeholders, waardoor het de ideale manier is om alle informatie van je bedrijf te delen met je medewerkers. Andere voordelen van het implementeren van een intranet om je organisatie toekomstproof te maken zijn:

 • een betere workflow: door inzicht te hebben in de agenda’s van alle medewerkers kunnen er snel meetings gepland worden.
 • medewerkers zullen meer gestimuleerd worden om samen te werken met collega’s.
 • iedereen is altijd up to date met de laatste informatie binnen het bedrijf.
 • medewerkers zullen zich veel meer betrokken voelen bij de gang van zaken in je organisatie.
 • papieren documenten zijn bijna niet meer nodig, wat niet alleen goed is voor het milieu maar bovendien flink kan besparen in de printkosten.

De trainingen van HDLG

Wil jij ook je organisatie toekomstproof maken door middel van een digitale transformatie? Begin hier dan niet blind aan, maar schakel de hulp in van de professionals van HDLG. Door middel van trainingen van ervaren specialisten helpen wij om jezelf, je team en gehele organisatie te ontwikkelen. Wanneer je de bedrijfsstrategie omgooit met een digitale transformatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je medewerkers nog altijd op de juiste plaats binnen je bedrijf zitten. Tijdens de trainingen baseren wij ons op vijf factoren, die hun oorsprong vinden in wetenschappelijk onderzoek, om de gewenste gedragsverandering en resultaten te bereiken:

 • visie en strategie: wat is het doel waar we voor gaan?
 • gewenst gedrag: welke talenten en competenties zijn noodzakelijk om dit doel te bereiken?
 • omgeving: wordt ik door mijn omgeving verleid tot het gewenste gedrag?
 • competenties: word ik ondersteund om het gewenste gedrag succesvol in de praktijk te brengen?
 • talenten: over welke talenten beschikt de organisatie al en hoe kunnen deze ingezet worden om het doel te bereiken?

Een positieve dynamiek

Contact met HDLG

Kortom, wanneer je je organisatie toekomstproof wilt maken met een digitale transformatie schakel je de hulp in van de experts van HDLG. Met onze trainingen vindt je samen met je medewerkers een manier waarop je bedrijf helemaal past binnen de moderne wereld. Benieuwd wat we voor jouw specifieke situatie kunnen betekenen of heb je nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 035-5338196 of stuur een e-mail naar info@hdlg-groep.nl. Met onze trainingen is jouw bedrijf binnen no time toekomstproof!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Back To Top
  X