Businessplan op één A4

Commercieel succes komend jaar begint (net als ieder jaar overigens….) bij het schrijven van een goed businessplan. Welke branche dan ook, veel of weinig klanten, het maken van een overzichtelijk en concreet plan levert zeker resultaat op.

Je leert de OGSM methode voor businessplanning. OGSM staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures. In één oogopslag is duidelijk hoe verschillende onderdelen samenhangen met de doelstelling en met elkaar. Dit maakt het tot een krachtig middel om voortgang en focus te bewaken. Het dwingt ook om echte keuzes te maken en daardoor meer kans op succes te creëren. Bovendien is het een ideaal middel om te gebruiken in het cascaderen (doorvertalen) van organisatiedoelen.

Je leert

  • Het bepalen van je doelstelling(en) met behulp van de OGSM methode
  • Doelstellingen te vertalen naar gerichte acties
  • Planmatig te werken vanuit een simpele “blauwdruk” werkwijze

Competenties die versterkt worden

• Commercieel vermogen • Ondernemerschap vanuit werknemerschap • Plannen en organiseren

Resultaat van deze training

Aan het einde van deze workshop ben je niet alleen in staat om een businessplan op een half A4 te maken, maar weet je ook hoe er succesvol in de dagelijkse praktijk mee te werken. Efficiënter en effectiever werken vanuit een heldere communicatie met jouw businessplan op een half A4 als “blauwdruk werkwijze”.

“Ik geef je één euro voor je analyse en je plan en één miljoen euro voor de uitvoering en de resultaten ervan.”

 

Deze training boeken?

Reserveer nu!