skip to Main Content

Het doel van Talentgericht coachen is om het zichtbare gedrag van de medewerker of manager in lijn te brengen met de ambities en het gewenste gedrag van de organisatie of de afdeling. Omdat iedereen een uniek talentprofiel heeft is het talentgerichte coachtraject altijd maatwerk. Hieronder volgt een aanpak die vaak door ons met succes wordt ingezet.

1.  De intake om kennis te maken en vast te stellen wat de ambities en doelen zijn

2a.  Een individuele en objectieve talentanalyse om de talenten in kaart te brengen
2b.  De direct-leidinggevende ontvangt ook een persoonlijke talentanalyse om de methodiek goed te begrijpen. En zo vanuit zijn eigen talenten zijn medewerker tussendoor talentgericht ondersteunen.

3.  Het opstellen van een talent ontwikkelplan waardoor inzichtelijk is welke competenties en bijbehorend gedrag moet worden verbeterd, welk meetbaar resultaat er gehaald gaat worden en hoeveel tijd dit gaat kosten. Ook wordt in deze fase inzicht gegeven in de mate van ontwikkelbaarheid van de gewenste competenties en het gewenste gedrag.

4.  Afhankelijk van het doel, het talentprofiel, het gewenste gedrag en de ontwikkelbaarheid kunnen verschillende coachvormen worden benut zoals:
a.  inzicht en kennisverrijking
b.  praktijksimulaties met/zonder video-opnames
c.  coaching on the Job
d.  spiegelsessies waarin je in de spiegel leert kijken
e.  synchroon coaching van uw leidinggevende

5.  Tijdens het DOEN in de praktijk wordt het gewenste gedrag ingezet, zodat het nieuwe gedrag voor anderen zichtbaar wordt. In deze praktijkfase ondersteunt de leidinggevende en zorgt zo voor een stimulerende omgeving

6.  Tijdens de evaluatie wordt de digitale 360-graden feedback ingezet om de verbetering in het gewenste gedrag te meten en inzichtelijk te maken in een rapport.

7.  De resultaten, het rapport en de borging worden uitgebreid besproken tijdens de evaluatie.
Op de manier kan je bijvoorbeeld een servicemedewerker helpen om zijn kwaliteit, de communicatie of de klantgerichtheid te verbeteren. Of een accountmanager meer te laten verkopen aan zijn bestaande klanten door zichtbaar proactief mee te denken en daarmee de klanten positief te verrassen.

Hoe lang duurt een talentgericht coachtraject? Soms zijn één of enkele sessies al voldoende. Dit is onder andere afhankelijk van het talentprofiel en de ontwikkelbaarheid van het gewenste gedrag. Uiteraard wordt dit vooraf inzichtelijk gemaakt.

  • Product: Talentgerichte coaching
  • Tijdsinvestering: variabel
  • Financiële investering: al vanaf € 895,- excl. btw

Betrouwbare & valide talentanalyse
Gecertificeerde HDLG-coaches
Gedrag in lijn met de ambities van de organisatie/afdeling
Coaching vanuit werkplezier en zichtbare gedragsverbetering
Rapportage met 360-graden evaluatie
Inclusief talentanalyse voor de leidinggevende

Interesse in Talentgericht coachen of een oriënterend gesprek met een HDLG-coach? Klik hier!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Back To Top
    X