skip to Main Content

Drang om te groeien

Als eigenaar van een bedrijf wil jij er natuurlijk voor zorgen dat je medewerkers zich goed op hun plaats voelen in hun functie. Dit betekent ook dat er rekening gehouden met worden met de ambities van je personeel. Mensen hebben namelijk een drang om te groeien. Daarom is het belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Het is dan niet nodig om meteen veel tijd en geld te investeren in opleidingen voor je medewerkers, er zijn ook andere manieren waarop jij de ontwikkeling van je personeel kunt stimuleren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een training met behulp van een coach door HDLG? Als je meer te weten wilt komen over hoe je de competentie kunt ontwikkelen van je medewerkers lees je hieronder verder, of neem meteen contact op met een van onze ervaren specialisten.

Het ontwikkelen van medewerkers

Zoals gezegd hebben medewerkers een drang om te groeien. Het is niet goed voor je personeel om vast te komen zitten in een dagelijkse sleur. Door de competenties te ontwikkelen van je medewerkers kun je dit voorkomen. Ook laat jij als leidinggevende zien dat je vertrouwen hebt in je personeel en dat je in ze wilt investeren. De motivatie zal verhogen, en de werksfeer wordt bovendien ook een stuk aangenamer. De ontwikkeling van je personeel zorgt er natuurlijk ook voor dat zij veel beter presteren, en dat je bedrijf up-to-date blijft. Binnen een bedrijf veranderen taken namelijk constant. Door mee te veranderen is dit voor jouw mensen geen probleem. Neem daarom met je personeel deel aan een training van HDLG die past bij jouw wensen voor je bedrijf.

De trainingen van HDLG

De gecertificeerde coaches van HDLG geven trainingen aan personeel van een groot aantal verschillende branches. Zo werken wij onder andere in de branches:

Transport & Logistiek

  • Bouw & Installatietechniek
  • Zorg
  • Retail
  • Klant Contact Centers

Een training van HDLG is afgestemd op wat je voor je bedrijf wenst. In het geval van de ontwikkeling van personeel kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deel te nemen aan een training die gericht is op de (verborgen) kwaliteiten van je personeel in kaart te brengen, en vast te stellen hoe deze het meest effectief toegepast kan worden om de bedrijfsmissie en visie tot een realiteit te maken. Ben je van plan om een of meerdere personeelsleden een leidinggevende functie aan te bieden? In dat geval is een training tot leidinggevende weer erg geschikt. Wat de manier ook is waarop je ontwikkeling van je personeel wil stimuleren, een training van HDLG maakt het mogelijk.

De visie van je bedrijf

Als bedrijf heb je een bepaalde visie. Deze visie omvat niet alleen de bedrijfsstrategie, maar ook de cultuur van je organisatie. Het liefst heb je dan ook dat deze visie duidelijk is voor je personeel, en dat ze die in hun achterhoofd houden bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als je de beslissing neemt om de ontwikkeling van je personeel te stimuleren door ze een nieuwe positie in het bedrijf aan te bieden, kan het zo zijn dat het even zoeken is naar een manier om de bedrijfsvisie te uiten in deze nieuwe positie. Met een training van HDLG leren jij en je medewerkers hoe ze dit effectief kunnen doen. Dit gaat aan de hand van vijf factoren, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, die verschillende vraagstukken presenteren waarmee jullie tijdens de training aan de slag gaan. Deze factoren zijn:

  • Visie en strategie: wat is de visie van het bedrijf precies?
  • Gewenst gedrag: welke talenten en competenties zijn nodig om de visie succesvol uit te voeren?
  • Talenten: over welke talenten beschik ik al, en hoe passen deze in de visie?
  • Omgeving: word ik door de werkomgeving van mijn functie (manager, collega’s, werkprocessen) verleid tot het gewenste gedrag?
  • Competenties: word ik ondersteund om het gewenste gedrag in mijn functie succesvol in de praktijk te brengen?

Hulp van een coach

Voor de ontwikkeling van personeel kun je ook de hulp van een ervaren medewerker inschakelen. Deze kan als coach zijn of haar collega ondersteunen door vragen te beantwoorden en te helpen met het uitvoeren van bepaalde taken. Coachen is echter geen eenvoudige taak. Dat vraagt voorbereiding. Laat je ervaren medewerker daarom een training coaching bij HDLG volgen, en in een mum van tijd kan deze je personeel ondersteunen. Zo ontwikkelt ook een werknemer die al lange tijd actief is binnen het bedrijf zich als coach. Onze training richt zich op hoe de coach tips, aanwijzingen en deskundig advies kan geven met als doel de prestaties van anderen te verbeteren, en kwaliteiten herkennen en deze te benutten. Aan het einde van de training zal de kersverse coach anderen effectief kunnen begeleiden en motiveren door hun zelfinzicht en probleemoplossend vermogen te vergroten.

De kunst van het talentgericht leidinggeven

Contact opnemen

Natuurlijk biedt HDLG nog veel meer trainingen die de competentie ontwikkelen van je medewerkers. Wil je meer weten over onze trainingen? Bel ons dan via 035-5338196. Ook kun je een bepaald vraagstuk mailen naar info@hdlg-groep.nl. Wij antwoorden dan met advies en een suggestie voor de meest effectieve training. Met een training van HDLG zorg jij voor effectieve ontwikkeling van je personeel!

Dit boek bestellen?

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.
Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top
X