Ik wil mijn team ontwikkelen

Goed draaiende teams zijn de stuwende kracht van een organisatie. Is er binnen je team ruimte voor dialoog en neemt iedereen z’n verantwoordelijkheid, dan vergroot je de kans op betere prestaties, innovaties en werkplezier. Een bevlogen team kan echt het verschil maken! Alleen: een topteam ben je niet zomaar. Het vraagt om onderling vertrouwen en helder inzicht in de teamdynamiek. Kenmerken van een goed draaiend team zijn onder andere:

  • Onderling vertrouwen
  • Elkaar feedback geven om vast te houden of te verbeteren
  • Teamrollen zijn verdeeld op basis van individuele talenten
  • Elk teamlid kent de kracht en risico’s van het team
  • Een duidelijk gezamenlijk doel

Met de TMA Teamanalyse krijgt het team direct inzicht in de individuele talenten van elk teamlid en het bijbehorende voorkeursgedrag. Dit zorgt voor meer begrip en acceptatie van de verschillende karaktereigenschappen in het team.

Ook geeft de TMA Teamanalyse exact aan wat het team nodig heeft om tot maximale prestaties te komen. Voor jou als leidinggevende heb je hiermee de succesformule in handen om van je team een topteam te maken.

Om het doen te laten gebeuren op het gebied van teamontwikkeling heeft HDLG programma’s en korte workshops ontwikkeld die je team weer laat sprankelen. Benieuwd? Mail je vraagstuk naar info@hdlg-groep.nl en je ontvangt per e-mail een aantal suggesties.